DF blæser på svensk modstand

Dansk Folkeparti kræver fortsat, at regeringen får ændret det omstridte opholdsdirektiv den 1. september. Trods en vrangvillig svensk, borgerlig regering, som styrer EU det næste halve år, vil partiets integrationsordfører, Peter Skaarup, holde den danske regering fast på den aftale, som den indgik med Dansk Folkeparti sidste år.

Artiklens øverste billede
Peter Skaarup. Arkivfoto: Polfoto.

- Regeringen skal fortsætte bestræbelserne på at ændre direktivet, som det er aftalt med Dansk Folkeparti, uanset at Sverige ikke bliver en samarbejdspartner, siger Peter Skaarup.

Han oplyser ikke, hvad partiet vil gøre, hvis regeringen ikke kan løse opgaven i løbet af juli, som er dansk sommerferie, og august, hvor der er sommerferie i EU-systemet.

- Så er der en ny situation. Men vi regner med, at det er muligt. Det fortæller regeringen os, siger Skaarup.

Den svenske migrationsminister Tobias Billström, som i morgen bliver formand for EU-ministerrådet på det område, siger, at han ikke forudser debat om opholdsdirektivet.

- Jeg har svært ved at se problemet, siger den konservative minister fra Malmø. Netop Malmø kan bruges som springbræt for danskere, som vil have en udenlandsk ægtefælle til Danmark uden om de skrappe danske regler. Arbejder danskeren fra Malmø i Danmark, er der banet vej for at flytte til Danmark med ægtefællen efter EU-reglerne.

Den danske regering vil have ændret opholdsdirektivet. Grunden er, at den såkaldte Metock-dom gør det muligt at få en ægtefælle med til Danmark fra et land uden for EU, selv om ægtefællen har opholdt sig i EU på et udløbet turistvisum, og derfor opholder sig illegalt.

Den borgerlige svenske regering lægger vægt på, at opholdsdirektivet sikrer den frie bevægelighed som en fundamental rettighed i EU.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen