V: Messerschmidt laver falsk reklame

Morten Messerschmidt går i aktion som kompromisløs EU-modstander, der ønsker Danmark helt ud af EU, når han træder ind i en ny nationalistisk gruppe i EU-parlamentet.

Artiklens øverste billede

Det fastslår den markante Venstrestemme Karin Riis-Jørgensen, som indtil valget har siddet i EU-parlamentet gennem 15 år.

- Jeg kan kun læse det sådan, at han faktisk gerne vil trække Danmark ud af EU. Men det kan han jo ikke sige, for det ønsker danskerne ikke, siger Karin Riis Jørgensen. Hun kalder Messerschmidts nye gruppe, som blandt andre omfatter det britiske Uafhængighedsparti og det norditalienske Liga Nord, for "yderliggående".

Ekstreme på mange punkter

- Jeg har selv oplevet Liga Nord, og de er absolut ikke mainstream. De er ekstreme på mange punkter, fortæller den mangeårige V-parlamentariker og peger især på partiets forhold til kvinders rolle i samfundet.

Spørgsmål: Dansk Folkeparti fastslår, at de ikke længere er et decideret EU-modstander-parti, men et EU-skeptisk parti. Hvad siger du til det?

- Hvordan kan de så gå sammen med UK Independence Party, som kræver Storbritannien helt ud af unionen? Han skylder os et svar på, om han ønsker at komme ud af EU. Det er falsk reklame, når han handler på en sådan måde, siger Karin Riis-Jørgensen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen