Tyrkisk veto-trussel var en fejl

Danmarks Radio trækker oplysninger om veto-trussel mod Anders Fogh Rasmussen tilbage. Men spændningen mellem Tyrkiet og Danmark vedbliver.

Artiklens øverste billede

Tyrkiet er klar med et veto mod Anders Fogh Rasmussens eventuelle udnævnelse til NATO-generalsekretær - sådan lød meldingen fra Danmarks Radio tirsdag aften.

Men nu viser det sig imidlertidigt, at truslen om et veto var en fejl.

Det oplyser Danmarks Radio til Jyllands-Posten.

Spændingen mellem Danmark og Tyrkiet fortsætter dog, og statsministeren er langtfra en populær figur i Tyrkiet.

Det er især håndteringen af Muhammed-krisen og sagen om den kurdiske tv-station ROJ, der trods vedvarende tyrkiske protester fortsat sender fra København. Tyrkiet beskylder stationen for at støtte oprørsbevægelsen PKK.

Forlod pressemøde

I november 2005 udvandrede den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan kort før et ellers planlagt pressemøde med Anders Fogh Rasmussen i København - netop på grund af tv-stationen ROJ's tilstedeværelse.

"Jeg vil understrege, at Danmark er en aktiv deltager i kampen mod terrorisme, men jeg har ingen juridisk mulighed for at udelukke journalister fra mine pressemøder, så længe journalisterne arbejder inden for dansk lovgivning. Jeg har ingen juridisk mulighed, og jeg har heller ikke noget ønske om at gøre det," sagde Anders Fogh Rasmussen dengang.

På torsdag mødes NATO’s udenrigsministre i Bruxelles og det forventes, at udvælgelsen af den nye generalsekretær er et uofficielt punkt på dagsordenen. Formelt udpeges den nye leder formentlig inden topmødet den 3. og 4. april.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har gentagende gange sagt, at han ”ikke er kandidat til noget som helst”.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen