Politik

Radikale advarer mod SP-ændring

Det er ramt helt ved siden af at give danskerne fuld adgang til de 47 milliarder kroner i den såkaldte SP-ordning. Sådan lyder kritikken fra De Radikales skatteordfører, Niels Helveg Petersen.

Det er således ikke til at vide, hvordan danskerne vil bruge pengene, og det er slet ikke sikkert, at tiltaget sætter gang i den danske økonomi, lyder meldingen fra De Radikale.

- Nogle skatteydere vil tage pengene ud og sætte dem ind på en kapitalpension og endnu engang opnå fradrag i topskatten. Andre vil bruge pengene til ferien, atter andre vil nedbringe deres gæld i banken eller andre steder. Det er yderst usikkert, i hvilket omfang forslaget gavner hovedformålet, som er, at sætte skub i den samlede danske økonomi, siger Niels Helveg Petersen.

Han er overbevist om, at forslaget ikke vil kunne erstatte den vækstpakke, som regeringen i første omgang har lagt på hylden med aftalen om skattereformen. Derfor har SP-forslaget karakter af "lidt tilfældig spredt fægtning" fra regeringen og Dansk Folkeparti, mener skatteordføreren.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Aarhus sådan set
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Et byråd ude af trit med borgerne

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er involveret i mange mærkelige beslutninger.
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her