*

Politik

DF kræver indrømmelser på velfærd før skattelettelser

At velfærden sikres, står fortsat øverst på DF's ønskeliste, lyder det for Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti står fast på, at sikringen af velfærd kommer før diskussionen om skattelettelser.

Sådan lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, før skatteforhandlingerne med regeringen torsdag formiddag.

- Vi har sat os for at sige til regeringen, at den demografiske udfordring – at vi bliver flere ældre, og at der vil komme flere sundhedsudgifter – den skal der være plads til, før vi diskuterer skattelettelser.

- Det ved regeringen, at vi vil have sikkerhed for, siger han.

Kristian Jensen: Vi vil lytte til DF-skattekrav

Det er ambitionen, at DF og regeringen finder hinanden, når de går til forhandlingsbordet, lyder det for formanden.

- Men jeg bliver også bare nødt til at sige, at der må være en rimelighed i tingene. Og vi skal kunne mærke, at regeringen går os i møde.

Og her står Dansk Folkeparti fast på sit ønske. Ingen skattelettelser før penge til ordentlig velfærd er i hus.

Men Thulesen Dahl vil ikke love, at der ikke bliver skåret i velfærdsydelserne forud for mødet med regeringen. For det er et udgangspunkt, lyder det.

- Det er vores position og holdning. Så må vi jo se, hvis vi når frem til et resultat i dag, hvor vi i givet fald giver os for at få et kompromis, og hvor vi står fast, siger han.

Efter mødet understreger Kristian Thulesen Dahl, at han er blevet bekræftet i, at DF og regeringen fortsat står langt fra hinanden.

Derfor opfordrer han regeringen til at bruge efterårsferien til at tænke grundigt over, hvor den vil gå Dansk Folkeparti i møde i de videre forhandlinger om skattereformen.

DF fortryder nedsættelse af produktionselevers skoleydelse

- Jo mere de laver den øvelse for sig selv, jo lettere bliver det i ugerne efter at tro på, at vi finder hinanden, lyder det fra formanden.

Det undrer Dansk Folkeparti, at regeringen ikke har fremlagt deres forslag til en finansiering af deres udspil til en skattereform. Under mødet ønskede regeringen fortsat ikke at indvie DF i regnestykket.

- Regeringen må jo selv om, hvad den vil lægge frem og ikke lægge frem i et forhandlingsforløb.

- Men det er meget paradoksalt og unormalt, at man lægger ønsker frem om, hvor man vil bruge penge og give skattelettelser, men ikke tilsvarende præcist anviser, hvor de penge så kommer fra, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Finder to ansatte i politiet selv på at tage Tibet-flag fra demonstranter?

Rune Lund
Det virker urealistisk, at ansatte længere nede i rækkerne hos politiet på egen hånd skulle have taget en beslutning om at påtage sig et stort handelsmæssigt og udenrigspolitisk ansvar.

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her