*

Politik

Anders Fogh om burkadebat: Et betændt emne for Venstre

Den tidligere statsminister mener, at Venstre træffer den rigtige beslutning ved at stemme for et burkaforbud.

Burkadebatten har måske ikke fyldt det store på weekendens Venstre-landsmøde i Vejle.

Men debatten om et for eller imod et burkaforbud har været det altoverskyggende emne hos Venstre i ugens løb.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mener, at Venstre gør det rigtige ved at stemme for burkaforbud.

- Det handler for os liberale selvfølgelig om et meget betændt emne. Det er lidt af et dilemma for os, om staten skal blande sig i, hvordan folk skal klæde sig.

- På den anden side gør vi det allerede. Du kan ikke gå op og ned ad strøget uden tøj på uden at få en bøde. Hvis du demonstrerer, så er der et maskeringsforbud.

- Folketingsgruppen har truffet den rigtige beslutning. Der er sendt et klart signal om, at i Danmark har vi den tradition, at man kan se dem, man taler med.

- Det hører med til det at have et tillidsfuldt samfund, siger Anders Fogh Rasmussen.

Efter længere tids debat internt i Venstre offentliggjorde partiet i fredags, at man stemte for et maskeringsforbud, der dog mest er kendt som burkaforbuddet.

Anders Fogh Rasmussen mener ikke, at man blander religion ind i debatten.

- Det er et maskeringsforbud. Det handler ikke om religion, selv om jeg godt ved, at burka, niqab og hvad det hedder, er religiøse symboler.

- Men der er jeg ligeglad med, om det er religiøst eller ikke religiøst. I Danmark skal det være sådan, at når du møder andre mennesker, kan du også se, hvem de er, siger den tidligere statsminister.

Op til Venstres landsmøde har Ritzau udsendt en rundspørge til partiets 870 byråds- og regionsrådsmedlemmer samt lokalformænd. 260 har svaret. Blandt andet om burkaspørgsmålet.

Dermed er rundspørgen ikke repræsentativ, men den kan give et fingerpeg om baglandets holdning. 142 svarer, at Venstre skal støtte et forbud mod burka. 78 svarer nej, 40 svarer ved ikke.

Ikke alle i Venstres folketingsgruppe er for et burkaforbud. Tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen går imod partiets maskeringsforbud, meddelte hun fredag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Finder to ansatte i politiet selv på at tage Tibet-flag fra demonstranter?

Rune Lund
Det virker urealistisk, at ansatte længere nede i rækkerne hos politiet på egen hånd skulle have taget en beslutning om at påtage sig et stort handelsmæssigt og udenrigspolitisk ansvar.

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her