Politik

KL-formand: Landspolitik må ikke spænde ben for kommunalvalg

Der er ikke brug for politik, der splitter og larmer de næste par måneder, siger KL-formand på V-landsmøde.

Hvis Venstre skal sikre sig et godt kommunalvalg i november, så er det vigtigt, at landspolitikken ikke spænder ben for partiet ude i kommunerne.

Sådan lyder budskabet fra formanden for Kommunernes Landsforening, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), på Venstres landsmøde i Vejle.

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

- De næste par måneder har vi ikke brug for al for meget politik, der skiller befolkningen. Men gerne politik, der kommer borgerne til gavn, siger han.

Martin Damm ser et paradoks i, at kommunernes budgetter faktisk er vokset en lille smule de senere år.

Mens debatten om det udskældte omprioriteringsbidrag, altså to procents årlige besparelser i kommunerne, har fået debatten til at handle om nedskæringer. Omprioriteringsbidraget er i øvrigt blevet droppet efter krav fra KL.

- I årene med Venstre-regering har vi haft en lille vækst. Men hold da op hvor har det larmet. Det skal vi gøre lidt bedre, siger Martin Damm.

Venstre står generelt godt i kommunerne, mener han.

- Men vi kommer ikke uden om, at vi har et fællesbrand. Landspolitikken skal understøtte kommunalpolitikken, siger Martin Damm.

Ved det seneste kommunalvalg, som fandt sted i 2013, fik Venstre 48 borgmesterposter. Det gør partiet til det klart største borgmesterparti.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: DF tænker ikke på Danmark, men kun på sig selv

Jo, der var noget at komme efter ved forhandlingsbordet. Men DF havde andre planer, og de er ikke til gavn for Danmark.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her