*

Politik

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

DF er ikke begejstret for Løkkes tale om et "åbent Danmark". Der skal skrues ned for antallet, mener DF.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det. Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Dansk Folkeparti ønsker et mindre åbent Danmark - ellers vil Danmark lynhurtigt ændrer karakter.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i Vejle har talt for, at Danmarks skal være åbent for udenlandsk arbejdskraft.

- Når der er cirka 80.000 udlændinge, der får en opholdstilladelse om året, og der oveni er over 100.000 udlændinge, der får et visum til Danmark, så er der behov for gradvist at skrue ned for antallet, da vi ganske enkelt ikke kan følge med, siger Martin Henriksen.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det fra Løkke.

Men regeringens støtteparti vil ikke åbne yderligere for udenlandsk arbejdskraft.

Løkke: Stop råbekonkurrencen om udlændinge

Partiet har tværtimod hævet den såkaldte beløbsgrænse, og dermed gjort det sværere at komme til Danmark for at arbejde til en almindelig løn.

- Hvis Venstres udlændingepolitik blev ført ud i livet, så ville Danmark lynhurtig ændre karakter, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Derfor er vi på en række områder helt uenige med Venstre, for vi mener, at indvandringen og især den ikke vestlige indvandring er alt for voldsom for et land på Danmarks størrelse.

Martin Henriksen mener, at det er en "myte", når virksomhederne siger, at det er svært at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark:

- Virksomhederne skal blot overholde loven, og gør de det, så kan de såmænd godt, naturligvis på visse betingelser, hente udenlandsk arbejdskraft til landet, siger Martin Henriksen.

Han opfordrer i stedet Løkke til at fokusere på at gøre Danmark til "et mindre åbent land":

- Det er vi også i gang med, og det selv om Venstre sidder på regeringsmagten. Og det arbejde agter vi at fortsætte, siger DF-ordføreren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er ansvar for menneskeliv og velfærd ikke mere værd?

Signe Munk
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme.

Blog: Europas liberale går forrest i kampen mod falske nyheder

Morten Løkkegaard
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation.
Annonce
Århus’ store sejr skal bruges til at redde sæsonen
Onsdag præsterede Århus Håndbold sit vigtigste resultat i sæsonen. Det skal skabe afsæt til at sikre sig en slutspilsplads længe før grundspillets sidste runde. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her