*

Politik

Løkke kan bedre lide regerings-Mette end oppositions-Mette

I oppositionen kritiserer S-formanden skattelettelser. Men i regering sænker hun selv skatterne, siger Løkke.

Venstre har én måde at gøre tingene på. Socialdemokratiet har to. Én når partiet sidder i regering, og en anden, når de sidder i opposition.

Sådan lyder statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) analyse fra Venstres landsmøde, som han lørdag formiddag skyder i gang med en tale til sine partifæller i Vejle.

En tale, der ligesom hans åbningstale fokuserer på, at det går "ret godt" i Danmark - og i trekløverregeringen. Men også en tale, der langer ud efter Folketingets største parti, Socialdemokratiet:

- Kan I huske, hvordan vi kæmpede med dem om efterlønnen? Dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned hørte vi på alle de katastrofer, der ville ramme landet, hvis efterlønsreformen blev gennemført.

- Men så kom de i regering, og så stemte de for. Og det er hverken min eller Claus Hjorts underskrift, som stod på loven, da den endelig blev vedtaget. Nej, det er faktisk Mette Frederiksens. Og det vil jeg gerne kvittere for.

- Jeg er nemlig mere enig med socialdemokraterne, når de er i regering, end når de er i opposition, siger Løkke og høster applaus og latter fra salen.

- I opposition kritiserer Socialdemokraterne vores skattelettelser. "Rødvinsreformen" var deres nedladende betegnelse sidste gang.

- Men da først Mette Frederiksen kom i regering, så fik vores skattelettelser lov til at bestå. Og mere end det. For sammen med os i Venstre var hun med til at hæve topskattegrænsen og sænkede selskabsskatten.

I disse dage, hvor finanslovsforhandlingerne for alvor er gået i gang, kritiserer Socialdemokratiet regeringen for at ville give skattelettelser til de rige - og dermed øge uligheden.

Men da Mette Frederiksen havde magten, var hun selv med til at gennemføre reformer, der øgede uligheden - blandt andet kontanthjælp og førtidspension, minder Løkke om:

- Og tænk jer, nu genbruger Socialdemokratiet i opposition igen det forældede og fortærskede slogan om "Velfærd eller skattelettelser". Oppositions-retorikken er pudset af. Slagkraftig kritik. Og ingen egne bud på, hvor Danmark skal hen.

Løkke runder sin lange kritik af med en opfordring til den kvinde, der gerne vil have hans job:

- Drop nu de indstuderede paroler. Det kan godt være, at det er taktisk smart – og det er helt sikkert det nemmeste - men det er altså ikke - på nogen måder - at tage ansvar for Danmark.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Finder to ansatte i politiet selv på at tage Tibet-flag fra demonstranter?

Rune Lund
Det virker urealistisk, at ansatte længere nede i rækkerne hos politiet på egen hånd skulle have taget en beslutning om at påtage sig et stort handelsmæssigt og udenrigspolitisk ansvar.

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her