*

Politik

Politisk ordfører: Venstre støtter maskeringsforbud

Venstres folketingsgruppe støtter et burkaforbud, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

Venstre erklærer sig nu parat til at støtte et maskeringsforbud.

Det sker, efter at Dansk Folkeparti har fremsat et beslutningsforslag om et forbud mod maskering og heldækkende beklædning, populært kaldet burkaforbuddet.

Det vigtige for Venstre er imidlertid, at der er ikke er tale om et religiøst betinget forbud.

- Vi mener ikke, at det er rimeligt, at man skjuler sig i det offentlige rum, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen.

- Det maskeringsforbud, som kommer nu, bakker vi op i Venstre. Det er ikke et religiøst betinget maskeringsforbud. Det handler ikke om religiøse beklædningsgenstande.

- Selvfølgelig vil burka og niqab være omfattet. Men det betyder ikke, at vi forbyder tørklæder, turban eller kalotter, kors eller noget som helst andet.

- Det handler ikke kun om burkaer, men også om Ku Klux Klan-dragter og hættetrøjer hos hashhandlerne på Christiania.

Samuelsen: Der kommer et burkaforbud og LA stemmer for

Jakob Ellemann-Jensen forklarer, at sikkerhedssituationen i Danmark har ændret sig. Det har været medvirkende til Venstres beslutning.

Venstre har i flere uger diskuteret internt, hvad partiets holdning skal være. Den liberale fløj af partiet har argumenteret for, at man ikke skal lovgive om folks beklædning.

Til gengæld har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth argumenteret stærkt for et forbud, der skal ramme burkaer og niqab.

Nu har partiet lavet et kompromis, hvor man ifølge Jakob Ellemann-Jensen afviser et burkaforbud, men siger ja til et maskeringsforbud, som så også rammer personer, der går i burka og niqab.

- I Venstre mener vi, at det er vigtig, at vi i Danmark kender hinanden. Vi kender hinanden på vore ansigter. Det er ikke rimeligt, at man skjuler sig i det offentlige rum, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Overblik: Her er burka og niqab blevet forbudt

Han tager klar afstand fra burkaer, men siger samtidig, at forbuddet er ikke rettet direkte mod burkaer:

- Vi synes, at burkaer er kvindeundertrykkende. Det er forfærdeligt på alle områder. Men det her er ikke et religiøst betinget maskeringsforbud. Vi mener, at der skal være forbud mod maskering, siger Venstres politiske ordfører.

På gruppemødet var det ikke direkte Dansk Folkepartis beslutningsforslag, der blev diskuteret. Men regeringen forventer nu at fremsætte et lovforslag mod maskering, hvilket også er det, der kræves i forslaget fremsat af DF.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud nu
Christine Andersen, oversætter, Ebeltoft
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her