*

Politik

Thulesen vil skærpe grænsekontrol med nye bygninger

Grænsekontrollen er reelt blevet permanent. Nu rejser Thulesen ønske om bygninger til grænsevagter.

Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Jens Dresling

Grænsevagter er kommet for at blive. Og så bør de danske vagter ved grænsen også have bygninger, der modsvarer opgaven.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

I Folketingets åbningsdebat torsdag gør han det klart, at DF nu vil tage endnu et skridt mod at gøre grænsekontrollen permanent:

- Vi vil komme med nogle initiativer, som er vigtige for at vi sikre en effektiv grænsekontrol. Og så vil vi give bedre arbejdsvilkår til dem, der står i forreste række og varetager opgaver for os, siger Kristian Thulesen Dahl.

Det skal blandt andet ske ved at rejse bygninger på grænsen, som medarbejderne kan bruge i forbindelse med opgaven.

- Bygningerne ved grænsen skal være af en karakter, hvor de medarbejdere, der står ved grænsen, har ordentlige arbejdsvilkår. Det vil vi sætte på dagsordenen i efteråret.

DF-formanden roste statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for særligt én sætning i åbningstalen, som Thulensen "skyndte sig at skrive ned":

- Statsministeren sagde, at vi skal "tage styringen over, hvem der kommer hertil". Det vil jeg gerne kvittere for og holde statsministeren fast på.

- Skal man sikre det, så handler det jo om, hvordan man styrer indvandringen. Det betyder, at man bliver nødt til at have grænsekontrol, siger Thulesen og tilføjer:

- Der er ingen tvivl om, at det største enkeltstående problem, vi har, er indvandring fra specielt nordafrikanske og mellemøstlige lande. Det har skabt parallelsamfund, som vi skal have gjort op med.

- Men det kræver også et langt, sejt træk i forhold til at sikre, at det er meget få, der kommer hertil fra den del af verden.

Det vakte kritik fra EU-Kommissionen samt Tyskland og Sverige, da Dansk Folkeparti i 2011 kæmpede for at få grænsebomme og fysiske anlæg ved den danske grænse.

Siden har både Tyskland og Sverige dog selv indført grænsekontrol i forbindelse med flygtningekrisen.

Samtidig er EU-Kommissionen ved at finde en løsning, så landene kan fortsætte kontrollen.

Det sker, selv om EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, flere gange har insisteret på, at den midlertidige grænsekontrol skulle stoppes for ikke at komme i strid med Schengen-reglerne.

- Flere partier herinde erkender, at grænsekontrollen bliver af mere langvarig karakter. Man kunne næsten få den tro, at det er permanent grænsekontrol, vi er ved at få opbakning til.

- For hvor lang tid kan noget være midlertidigt, før det bliver permanent?, lyder det med et skævt smil fra Thulesen, der får et lille, anerkendende nik fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

DF vil muligvis rejse ønskerne som del af forhandlingerne om finansloven, der ventes at blive afsluttet i november.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kaos-regeringens finanslov gør Danmark fattigere

Christian Rabjerg Madsen
Hvis de sidste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem Regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere.

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her