*

Politik

DR dropper meningsmålinger til kommunalvalget

Ved sidste kommunalvalg ramte meningsmålingerne så meget forbi, at de ikke var værd at skrive om, mener DR.

I stedet for de klassiske udfaldsmålinger vil både DR og TV2 fokusere på, hvilke af valgkampens emner der optager danskerne, oplyser de. Arkivfoto: Gregers Tycho

DR vil hverken bruge meningsmålinger, exitpolls eller prognoser i dækningen af det kommende kommunalvalg til november.

Efter den meget skæve exitprognose i forbindelse med til kommunalvalget i november 2013 droppede mediet allerede dengang at bruge exitpolls.

Men nu går DR så skridtet videre og afviser også at anvende meningsmålinger i valgdækningen, skriver Altinget.

- Vi kommer ikke til at lave exit-polls eller meningsmålinger på, hvad folk vil stemme. Vi kommer ikke til at lave journalistik på det, og vi kommer ikke til at bruge andres målinger, siger nyhedsdirektør Sandy French til Altinget.

- Vi har kigget på erfaringerne fra sidste kommunalvalg. Der kunne vi se, at vi ikke bare selv, men alle meningsmålingsinstitutter tog meget fejl. De målinger, man gennemførte, var ikke valide, og man kunne faktisk ikke lave journalistik på baggrund af dem, siger Sandy French.

Forskere: Exit polls kan afgøre valget

Beslutningen roses af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

- Det lyder som en erkendelse af, at kommunalvalget består af 98 forskellige valg, og at man selvfølgelig ikke har mulighed for at lave meningsmålinger af tilstrækkelig høj kvalitet i hver eneste kommune, siger han til Altinget.

- Men jeg håber ikke, at DR tager de rigtige meningsmålinger væk. Når institutterne laver de gode målinger, skal man endelig give dem plads. Man skal som medie og journalist endelig bruge de gode målinger.

TV 2 vil ikke afvise at anvende meningsmålinger. Men nyhedsdirektør Mikkel Hertz fortæller, at mediet ikke vil og heller aldrig har lavet exitpolls i forbindelse med kommunalvalg.

I stedet for de klassiske udfaldsmålinger vil både DR og TV2 fokusere på, hvilke af valgkampens emner der optager danskerne, oplyser de.

Der er kommunalvalg 21. november 2017.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her