*

Politik

Esben Lunde presses af S og DF i sag om dansk grundvand

Dansk Folkeparti sætter spørgsmålstegn ved uvildigheden af rapport trods løfte fra Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). Foto: Jens Dresling

Oven på en debat om tilstanden i det danske grundvand i foråret lovede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) Folketinget en fuldstændig uvildig rapport udført "uafhængigt af ministeriet".

Men dokumenter fra kommunikationen mellem konsulentfirmaet Cowi og Miljø- og Fødevareministeriet viser nu, at ministeriet har været tæt involveret under det meste af forløbet.

Derfor stiller flere partier spørgsmål til kontakten mellem ministeriet og konsulenthuset Cowi i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten, skriver Politiken.

Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen, kræver en redegørelse.

- Jeg undrer mig over, at det ser ud til, at der har været møder mellem ministeriet og konsulentfirmaet, hvorefter rapporten er blevet rettet til. Det er det, ministeren skal redegøre for, siger Pia Adelsteen til Ritzau.

Af projektbeskrivelsen fremgår det, at både ministeriet og Cowi skulle deltage i en fælles styregruppe. Men der er også blevet afholdt mere detaljeorienterede ugentlige arbejdsgruppemøder.

Her har ministeriet og Cowi deltaget, hvor afdelingschef Christian Vind fra Miljø- og Fødevareministeriet var mødeleder.

Miljø- og Fødevareministeriet er kommet med mere end 30 skriftlige kommentarer til den første version af rapporten. Flere ting er blevet rettet til, inden den blev sendt ud til ekstern kommentering hos landbruget og de grønne organisationer.

Fødevareordfører i Socialdemokratiet Simon Kollerup bakker op om en redegørelse.

- Ministeren lovede os en fuldstændig uvildig undersøgelse. Nu kan vi se, at det er noget helt andet, der er tilfældet. Vi må starte med en redegørelse, og så vil jeg ikke udelukke, at vi skal have ministeren på banen i et nyt samråd, siger han til Ritzau.

I begyndelsen af året opstod der en heftig debat om mængden af nitrat i drikkevandet og indberetningen af data til EU-Kommissionen.

Det skortede ikke på kritik af de danske myndigheder. De blev beskyldt for at indberette forkerte data om nitratindholdet i vandet.

Derfor indvilgede regeringen i at igangsætte en ekstern kulegravning af sagen, som mundede ud i en Cowi-rapport.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her