Politik

Uffe Elbæk langer ud efter Anders Samuelsen og regeringens manglende reaktion på Barcelona-uroligheder

Også SF-formand Pia Olsen Dyhr har reageret på dagens afstemning i Catalonien.

En person ligger på jorden efter at være blevet ramt i hovedet af én af politiets gummikugler under søndagens uroligheder i Barcelona. Foto: Manu Brabo

Der har været stille fra den danske udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), under søndagens kontroversielle afstemning i Catalonien om løsrivelse fra Spanien.

Alt for stille, mener Alternativets formand, Uffe Elbæk, der nu langer ud efter ministeren og resten er VLAK-regeringen.

»Hvor er Anders Samuelsen og regeringen i forhold til det der sker i Catalonien lige nu? Selv Norge har nu kommenteret,« skriver Elbæk på Twitter.

Med kritikken lægger han sig op af Enhedslisten, der tidligere på dagen valgte at kalde Anders Samuelsen i samråd efter episoderne i Spanien, hvor politiet forsøgte at stoppe afstemningen, der er blevet erklæret forfatningsstridig.

»På samrådet skal udenrigsministeren forklare, hvordan han ser på de spanske myndigheders handlinger, såsom indgreb i presse- og ytringsfriheden og volden mod de catalonske vælgere,« lyder det i en pressemeddelelse fra Enhedslisten.

JP i Barcelona: Afstemningen er slut - men valgfesten er feset ud efter store uroligheder

Enhedslistens Pelle Dragsted deltog som international observatør ved folkeafstemningen. Han har efter eget udsagn observeret voldelige overgreb på vælgere, der »helt fredeligt ønsker at stemme«. Han siger bl.a., at han har set en ældre mand blive ramt af en gummikugle.

»Det er virkelig trist at opleve sådan en fremfærd fra myndighederne her midt i Europa. Jeg kan godt forstå at mange catalonere føler, at deres grundlæggende menneskerettigheder krænkes. Derfor indkalder vi nu udenrigsministeren i samråd for at høre, hvad han mener om udviklingen,« siger Pelle Dragsted.

En anden partileder, der har reageret på begivenhederne i Barcelona, er SF's Pia Olsen Dyhr.

»Rystende udvikling i Catalonien! Helt uhørt i et europæisk demokrati at valghandlinger ikke respekteres!« skriver hun.

Indtil videre har hverken Anders Samuelsen eller andre ministre reageret på søndagens afstemning.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.

Blog: Når danske skoler mødes med det iranske regimes repræsentanter

Jaleh Tavakoli
I skal vide, at over tyve unge mennesker for nylig har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her