*

Politik

Erhvervsskoler kæmper stadig for at lokke elever til

Nye tal viser et fald på otte procent i tilgangen til erhvervsuddannelserne. Til gengæld dropper færre ud.

- Det er meget positivt, at frafaldet er faldet så markant. Det viser, at det er de rigtige elever, der kommer ind på uddannelserne. Men det er ærgerligt, at den positive udvikling i tilgangen, vi så med sidste års tal ikke er fortsat, siger undervisningsminister merete Riisager (LA). Foto: Jens Dresling

Selv om regeringen ønsker, at flere unge får en erhvervsuddannelse, er de unge ikke meget for at gå i den retning.

Det viser nye tal for udviklingen i tilgang og frafald på erhvervsuddannelserne, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.

I alt begyndte otte procent færre elever på erhvervsuddannelserne denne sommer sammenlignet med sidste sommer.

Cirka halvdelen af faldet skyldes, at der per 1. januar 2017 blev indført dimensionering på uddannelsen til pædagogisk assistent - altså at optaget af elever er blevet begrænset.

Udviklingen bekymrer Dansk Industri, fordi den faglærte arbejdskraft er efterspurgt.

- Det er dybt bekymrende, at optaget på erhvervsuddannelserne går tilbage. Vores virksomheder har i den grad brug for dygtige faglærte.

- Godt hver tredje af vores medlemmer, som har søgt nye medarbejdere inden for det seneste år, har søgt forgæves. Mere end halvdelen af de virksomheder har været på jagt efter faglærte, siger erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, DI.

Hvor det fortsat er svært at lokke elever til, tyder en anden opgørelse fra Undervisningsministeriet dog på, at det er blevet nemmere at fastholde eleverne på erhvervsskolerne.

Mette F.: Regeringen forsømmer uddannelse og grøn omstilling

En opgørelse for perioden 2014-2015 viser, at frafaldet fra grundforløb til hovedforløb på uddannelserne er faldet.

Faldet er på ni procentpoint - fra 58 procent blandt elever med start i andet halvår 2014 til 49 procent for elever med start andet halvår 2015.

Det lavere frafald glæder undervisningsminister Merete Riisager (LA).

- Det er meget positivt, at frafaldet er faldet så markant. Det viser, at det er de rigtige elever, der kommer ind på uddannelserne. Men det er ærgerligt, at den positive udvikling i tilgangen, vi så med sidste års tal ikke er fortsat.

- Nu fortsætter vi arbejdet med at finde de gode løsninger, der skal til for at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for flere, siger Riisager i en pressemeddelelse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Den nye elite vil trylle Norge om til United States of Norway

Mikael Jalving
Her kommer historien om arbejderpartistaten, der afskaffede Norge for at blive en flerkulturel indvandrerstat efter amerikansk forbillede.

Blog: Regeringens embedsmænd begår magtmisbrug

Morten Uhrskov Jensen
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her