Annonce
Politik

Regeringsordførere vil lempe stram regel for statsborgerskab

Man bør ikke få karantæne fra at få statsborgerskab, hvis man får en trafikbøde, mener V, K og LA's ordførere.

Ordførere fra de tre regeringspartier vil bløde op på en aftale om statsborgerskab, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i 2015 stod i spidsen for.

Det skriver Politiken torsdag.

Venstres Jan E. Jørgensen vil lempe den aftale om stramninger, som Støjberg (V) dengang indgik med de borgerlige partier og Socialdemokratiet.

I de to andre regeringspartier, Konservative og Liberal Alliance, bakker ordførerne op om initiativet.

Ønsket om at lempe aftalen udspringer blandt andet af en sag med en engelsk kvinde, der har fået udskudt dansk statsborgerskab til december 2020.

Det sker, fordi hun sidste år kørte 13 kilometer i timen for hurtigt ved et vejarbejde og fik en bøde på 3000 kroner. Dermed har hun fået karantæne fra at få statsborgerskab.

Det er ganske urimeligt, mener Liberal Alliances ordfører.

- Vi er simpelthen nødt til at kigge mere nuanceret på de her sager. Det her virker på ingen måde rimeligt i min verden, siger Laura Lindahl (LA) til Politiken.

De Konservatives Naser Khader forklarer, at han hele tiden har været imod, at færdselsbøder på 3000 kroner automatisk skal give karantæne i fire et halvt år.

Hos Dansk Folkeparti er indfødsretsordfører Christian Langballe til gengæld ikke glad for de nye toner fra regeringspartierne.

- Jeg synes faktisk, at samarbejdet med Venstre er så utrolig dårligt, at det egentlig ikke kommer bag på mig, at Venstres ordfører laver sådan nogle numre der, uden at vi overhovedet ved noget, siger han.

Han mener, at det er et ilde varsel frem mod forhandlinger på indfødsretsområdet.

- Det tyder ikke ret godt i forhold til de kommende forhandlinger, hvor vi skal stramme på indfødsretsområdet. Hvis det her er formen, så får vi meget svært ved at lave en aftale, siger Langballe til Politiken.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Blog: #NotMe - Jeg vil ikke være med til at fremstille mænd som dumme svin  

Nauja Lynge
I dag er det et år siden vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd.
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her