Annonce
Politik

Overborgmester ændrer byggeplaner på Amager Fælled

De meget kritiserede planer om at opføre boliger på Amager Fælled ved Sundby Station er droppet.

Overborgmester Frank Jensen (S) skriver på Facebook, at de eksisterende byggeplaner på Amager Fælled er ændret, og at planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

Det sker, efter lang tids virak om planerne der blev politisk vedtaget allerede i midten af 1990'erne. Der skulle været bygget 2000-3000 boliger i op til syv etagers højde på fælleden.

- En ting, jeg gerne vil slå helt fast: Min kamp for en blandet by er ikke slut.

- Nu kommer der ikke 2500 boliger klos op ad Sundby Station. Men vi får bygget dem et andet sted, skriver Frank Jensen på Facebook.

Udmeldingen kommer, efter at Venstre og Konservative har trukket støtten til planerne og i stedet foreslået at bygge på en del af fælleden, der er gammel losseplads og skulle være brugt til campingplads.

- Det bliver ikke let, for kommunen ejer ikke ledige byggegrunde, der ikke er fredet. Men nu gør vi forsøget, skriver Frank Jensen.

Tidligere har Frank Jensen meldt ud, at man ville undersøge alternative planer, men på Facebook lægger han altså de eksisterende planer ned.

Dermed står Københavns politikere med både opgaven at finde et nyt sted samt skaffe de to milliarder kroner, der skulle være rejst via byggeriet og brugt på metroen.

Fakta: Op og ned på Amager Fælled

- Det er stadig en bunden opgave at finde grunde til flere boliger – det skriger København i den grad på. Vi er også tvunget til at betale regningen for metroen, skrev Frank Jensen i den originale pressemeddelelse.

Byggeplanerne for fælleden, der altså nu er lagt ned, mødte store protester fra borgere og en række kendisser, der mener, at det er vigtigere at bevare den unikke natur i området end at opføre boliger.

Forsangeren for bandet Magtens Korridorer har blandt andet indspillet protestsangen "Til Amar'r Fælled" mod projektet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her