Politik

Forældre skal kunne afvise uvaccinerede børn fra institutioner

Forældre skal bestemme, om uvaccinerede børn skal afvises fra daginstitutioner, mener Radikale Venstre.

Eetårige Maja bliver undersøgt før hun skal have sin vaccine. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Forældrebestyrelserne i Københavns Kommunes vuggestuer og børnehaver skal have mulighed for at beslutte, at deres institution kun skal være for vaccinerede børn og børn, der ikke kan tåle en vaccine.

Det foreslår beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R). Det skriver Politiken onsdag.

Anna Mee Allerslev kalder det for en mild form for tvang.

- Debatten om vacciner er vigtig. Forældre til de ikkevaccinerede børn skal vide, hvad konsekvenserne er for andre børn. Det må de selv tage konsekvensen af, for eksempel ved ikke at sende deres børn i institution, siger hun til Politiken.

Forslaget møder opbakning fra Socialdemokratiet i Borgerrepræsentationen, hvor Jonas Bjørn Jensen (S) vil tage det op til næste møde i Børne- og Ungeudvalget. Det siger han til Politiken.

- Det er nogle egoistiske forældre, der ikke vaccinerer deres børn, så vi må sætte ind med hårde midler. Og det kunne være med et forslag som dette, siger han.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra Venstres børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev.

Hendes partifælle Cecilia Lonning-Skovgaard siger, at Venstre ikke mener, at ansvaret skal lægges over på forældrene.

- Vi bryder os ikke om, at det er de andre forældre, der skal holde øje med, om børnene i institutionen er vaccinerede. Det ansvar hører hjemme længere oppe i systemet. Vi mener i stedet, at der skal laves nogle ensartede retningslinjer på kommunalt niveau, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Donald Trumps første år

Morten Uhrskov Jensen
Mediernes behandling har været udsøgt ringe.

Blog: Plastik knap så fantastisk

Christel Schaldemose
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik.
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her