*

Politik

DF vil skræmme tiggere væk med avisannoncer i Rumænien

DF opfordrer til avisannoncer i Rumænien, som skal reklamere med de hårdere straffe for tiggeri i Danmark.

Arkivfoto: Lars From

"Vær opmærksom på, at Danmark har fået nye regler. Dansk politi har fået nye beføjelser, der er målrettet udenlandske hjemløse, tiggere og folk, der ikke bidrager til det danske samfund."

Sådan kunne en annonce i en rumænsk avis lyde, hvis det står til Dansk Folkeparti, rapporterer Radio24syv.

I juni vedtog et flertal i Folketinget at stramme reglerne for tiggeri, så det nu kan straffes med 14 dages fængsel allerede ved første tilfælde.

Fakta: De skærpede straffe for tiggeri

Og det er disse nye og skrappere regler, der er et behov for at udbrede kendskabet til. Det mener partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Så kan vi forklare, at vi har strammet op over for udenlandske hjemløse. Alle er enige om, at de udenlandske tiggere er uønskede, og det kan de så få at vide i annoncerne.

- Så behøver de ikke bruge ressourcer på at tage til Danmark. Så kan de jo så tage et andet sted hen og tjene til dagen og vejen, siger Martin Henriksen til Radio24syv.

Martin Henriksen vil nu tage kontakt til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for at undersøge mulighederne.

I 2015 indrykkede udlændingeminister Inger Støjberg (V) annoncer i libanesiske aviser for at udbrede budskabet om, at Danmark havde skærpet reglerne for familiesammenføring.

Det er disse annoncer, der har givet Martin Henriksen inspiration til sit nye forslag, fortæller han.

Det har ikke været muligt for Radio24syv at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen, men De Konservatives retsordfører, Naser Khader, støtter Dansk Folkepartis idé.

- Det virker som om, at der er mange af de udenlandske tiggere, der ikke ved, at reglerne er blevet skærpet, og derfor vil det da være fint, at vi får det budskab ud over rampen, siger Naser Khader til Radio24syv.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: 7,5 procent er virkeligheden, Anders Samuelsen

Siddik Lausten
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her