Radikale er dybt bekymrede over færre optagne på studier

De videregående uddannelser oplever et fald i antallet af optagne. Regeringen bærer skylden, mener Radikale.

Hvis vi ønsker et rigere samfund med velstand og udvikling, så skal vi give dem, der gerne vil have en uddannelse, mulighed for det.

Derfor er der bestemt ingen grund til at juble over, at der i år bliver optaget færre studerende på de videregående uddannelser end sidste år.

Sådan lyder det fra Det Radikale Venstres fungerende politiske ordfører, Kristian Hegaard.

91.539 har søgt ind på en videregående uddannelse i 2017, og 65.165 er optaget, hvilket er 1275 færre end sidste år. Det svarer til et fald på to procent.

- Vi er bekymrede for, at universiteterne har reduceret deres optag på baggrund af de uddannelsesbesparelser, der har været de senere år, og fordi der er skabt usikkerhed med den bevillingsreform, der er lagt op til, siger han.

Regeringen lagde i maj op til at ændre bevillingssystemet for de videregående uddannelser.

Torsdag sagde uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at han ikke er bekymret over, at færre bliver optaget i år.

- Mit fokus er ikke at stoppe så mange som muligt ind på uddannelserne, men at vride mere kvalitet ud af dem. Det synes jeg, man kan se afspejlet, sagde Søren Pind torsdag.

Kristian Hegaard kalder det "groft", at ministeren "erklærer sig tilfreds med, at flere studerende får knust uddannelsesdrømmen".

- Vi synes, at Søren Pind skal lægge sin champagne tilbage på køl. Han burde især tage alvorligt, at det er regeringens politik, som slukker lys for de unge nu, lyder det.

Radikale opfordrer til at stoppe besparelserne på uddannelsesområdet og rulle det meget omdiskuterede uddannelsesloft tilbage.

Fredag får 91.539 danskere svar på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen