Måling: Brexit-afstemning øger ikke appetit på dansk EU-exit

De britiske vælgeres beslutning om at forlade EU har ikke spredt sig til Danmark, hvis man skal tro måling.

To ud af tre danske vælgere mener, at det er en god ting, at Danmark er med i EU. Modsat er antallet af modstandere af Danmarks EU-medlemskab faldet til at udgøre en fjerdel af danskerne.

Det er resultatet af en Kanter Gallup-måling for Berlingske.

Målingen er foretaget mellem 30. juni og 3. juli i år og 1080 danskere over 18 har svaret.

Avisen sammenligner målingen med 2014. Her synes 60 procent af danskerne, at EU-medlemskabet er "godt" eller "særdeles godt" for Danmark. I år er den gruppe steget til 68 procent.

Det er særligt gruppen, der svarer "særdeles godt", som er vokset, viser tallene.

Gruppen, der synes, at Danmarks EU-medlemskab er "særdeles dårligt", er også vokset. Det overskygges dog af, at gruppen, der svarer "dårligt", er faldet med fire gange så meget.

Professor og leder på Center for Europæisk politik ved Københavns Universitet, Marlene Wind, forklarer, at det er en del af en større europæisk trend.

- Før Brexit-afstemningen var bekymringen hos mange eksperter, at der ville ske en dominoeffekt, hvor flere lande ville melde sig ud af EU. Men det modsatte er sket, siger hun til avisen.

Hun peger også på truslen fra Rusland, som en faktor, der øger opbakningen til EU.

Målingen stiller også spørgsmålet, hvad vælgerne vil stemme ved en folkeafstemning om EU-medlemskabet. Her er resultatet ens med svarene på spørgsmålet om EU-medlemskabet er godt eller dårligt.

Kanter Gallup har ifølge Berlingske også spurgt om de danske EU-forbehold skal afskaffes. Det er der ikke et flertal for.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen