Støjberg kritiseres for slingrekurs om grænsekontrol mod Sverige

Både DF og De Konservatives ordførere kræver nu dansk grænsekontrol ved den svenske grænse.

Artiklens øverste billede
»Regeringen vurderer løbende, hvorvidt det aktuelle trusselsbillede og terrortruslen mod Danmark medfører et behov for at indføre midlertidig grænsekontrol flere steder end ved den dansk-tyske grænse,« lyder det fra Inger Støjberg.

Det er »uansvarligt« og »problematisk«, at integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke sætter handling bag sine ord og indfører grænsekontrol mod Sverige. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti efter nye oplysninger om et markant stigende antal islamister i Sverige. Også inden for regeringens egne rækker er der nu krav om svensk grænsekontrol.

Så sent som i april forsikrede Inger Støjberg, at regeringen ikke ville »tøve med at indføre grænsekontrol imod Sverige«, hvis udviklingen i Sverige blev »forværret«. Snakken om kontrol ved grænsen til Sverige opstod i forlængelse af terrorangrebet i Stockholm.

Terrortruslen kommer altså ikke kun fra Tyskland, og derfor er det logisk også at indføre grænsekontrol ved den svenske grænse.

Naser Khader (K), udlændinge- og retsordfører

I sidste uge kom der endnu en bekymrende melding fra Sverige: Der er sket en »eksplosionsagtig forøgelse« i antallet af ekstremistiske islamister i Sverige fra et par hundrede til »tusindvis« siden 2010, lød det fra den svenske efterretningstjeneste, Säpo.

»Først kommer ministeren med slagkraftige udmeldinger om grænsekontrol, der giver genlyd i debatten. Men når det gælder, følger hun ikke op med handling,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Også fra De Konservative lyder der et krav om grænsekontrol mod Sverige.

»Det er nogle enormt bekymrende tal. Og det er endnu mere bekymrende, fordi Sverige er så tæt på os. Terrortruslen kommer altså ikke kun fra Tyskland, og derfor er det logisk også at indføre grænsekontrol ved den svenske grænse,« siger udlændinge- og retsordfører Naser Khader.

Inger Støjberg har ikke ønsket at svare på, hvorvidt de nye oplysninger fra Säpo udgør en »forværret« situation, der giver anledning til at indføre grænsekontrol. Men i et skriftligt svar siger Inger Støjberg:

»Regeringen vurderer løbende, hvorvidt det aktuelle trusselsbillede og terrortruslen mod Danmark medfører et behov for at indføre midlertidig grænsekontrol flere steder end ved den dansk-tyske grænse«.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.