Politik

Pia Olsen Dyhr savner grønne ambitioner: Flyt nu foden fra bremsen!

SF vil have pant på flere plasticflasker og savner grøn vilje fra regeringen.

Arkivfoto: Nanna Toft

Danmark er en grøn supermagt, men selv i en vindmølle-nation som den danske er der brug for at skrue ekstra op for den grønne omstilling.

Sådan lød et af budskaberne fra SF’s formand Pia Olsen Dyhr, da hun lørdag formiddag indtog hovedscenen på Folkemødet på Bornholm.

»Vi skal vise kul- og benzinlakajerne, at der er alternativer til at smadre vores klode og ødelægge små børns skrøbelige lunger,« tordnede hun, og opfordrede regeringen til at gå meget længere, end den gør.

»Kære Lars Løkke og alle jer andre i blå blok; Flyt nu foden fra bremsen! Lad os sammen sætte fuld fart på den grønne omstilling,« sagde Pia Olsen Dyhr, mens solen bragede ned over Allinge.

Samuelsens øjne er stadig stålsatte: Topskatten skal helt væk

På Christiansborg har flere af oppositionspartierne efterlyst en mere ambitiøs klimadagsorden, end den regeringen har lagt på bordet. Den tidligere SR-regering havde en målsætning om at kul skulle være helt udfaset i Danmark i 2030, men det blev droppet af Venstre-regeringen efter magtskiftet i 2015. I stedet vil den nuværende VLAK-regering arbejde for, at vedvarende energi udgør mindst halvdelen af Danmarks energibehov i 2030.

Danmark kan naturligvis ikke trække læsset alene, understregede Pia Olsen Dyhr i sin tale.

Når præsident Trump trækker USA ud af den internationale klimaaftale fra Paris, skal Europa derfor svare igen ved at gå endnu længere for klimasagen, lød det fra SF-formanden.

Et af de konkrete forslag fra SF er, at der skal indføres pant på flere plasticflasker for at sikre, at mindre plastaffald havner i verdenshavene.

Mette Frederiksen er bekymret for ungdommen

Pia Olsen er oprigtigt bekymret for, at løsningerne på klimaudfordringerne kommer for sent.

»Vil verdens ledere vågne op i tide? På en dårlig dag kan jeg godt blive i tvivl,« sagde hun.

Inspireret af indspark fra danskere på Facebook berørte hun en række klassiske SF-temaer såsom stærkere velfærd og bedre forhold for syge og arbejdsløse.

»Vi skal rive kontanthjælpsloftet ned den dag magten skifter i Danmark! En enlig mor skal ikke skamme sig over ikke at have råd til flyverdragten nede i daginstitutionen,« sagde hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her