Annonce
Politik

Samuelsen trækker støtte fra palæstinensisk ngo

En palæstinensisk ngo har forherliget en terrorist, lyder det fra udenrigsministeren, der trækker støtten.

Danmark og danske skattekroner må under ingen omstændigheder bruges til noget, der på nogen som helst måde forherliger eller promoverer terrorister, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Foto: Schütze René

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har besluttet at stoppe samarbejdet med den palæstinensiske ngo WATC, Women Affairs Technical Commitee. Ministeren forlanger samtidig dansk støtte tilbagebetalt.

Det sker som følge af, at WATC har forholdt Udenrigsministeriet centrale oplysninger i en sag om navngivningen af et palæstinensisk kvindecenter i Burqa på Vestbredden.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Centeret er blevet navngivet efter en kvindelig palæstinensisk terrorist. Desuden er kvinden i en artikel offentliggjort af WATC blevet fremstillet som en rollemodel.

- Jeg er forarget over, at WATC, der hævder at arbejde for menneskerettigheder, ikke bare har forherliget en terrorist, men også misbrugt tilliden fra et gavmildt folk som det danske.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg kan ikke stærkt nok tage afstand fra det. Danmark og danske skattekroner må under ingen omstændigheder bruges til noget, der på nogen som helst måde forherliger eller promoverer terrorister, siger Anders Samuelsen.

Danmark har ikke direkte eller indirekte støttet kvindecentret i Burqa. Men danske skattekroner har via et donorsekretariat på Vestbredden støttet øvrigt arbejde i WATC. Det arbejde stoppes nu.

De nye oplysninger om den kvindelige terrorist er kommet frem som led i en gennemgang af 24 israelske og palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer.

Alle organisationerne i undersøgelsen modtager støtte fra et donorsekretariat, som Danmark har etableret i de palæstinensiske områder sammen med Sverige, Holland og Schweiz.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.

Blog: I 2017 tog islamiske terrorister 84.000 liv

Jaleh Tavakoli
121 forskellige grupperinger, i 66 forskellige lande. Truslen er global, de fleste ofre er dog muslimer. Denne form for terrorisme har kun været voksende, også i Vesten, og intet peger på, at den har toppet.
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her