Politik

FAKTA: Danskere træner irakere til at drive Islamisk Stat ud

Danske soldater træner irakere fra en brigade, som har samlet flere hundrede soldater fra forskellige stammer.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), R-leder Morten Østergaard, Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og DF-formand Kristian Thulesen Dahl har besøgt Al Asad-basen i Irak, hvor knap 200 soldater er udstationeret.

* De danske soldater står for at træne irakiske soldater til at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat.

* Danskerne træner og arbejder sammen med al Furat-brigaden, som har samlet flere hundrede krigere fra mere end 20 forskellige stammer.

* Brigaden er den første, der på den måde forener lokale fra flere stammer i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat.

* Det er meget forskelligt, hvor meget erfaring de har på forhånd. Nogle er civile, andre er betjente eller tidligere soldater.

* Soldaterne består af sunnimuslimer fra Anbar-provinsen. Danske soldater træner, rådgiver og uddanner dem på al Asad-basen i samme provins.

* Danmark har været med til at træne og rådgive 7000 irakere og leverer et træningsbidrag og uniformer, mens USA leverer våben.

* Irakerne bliver på få måneder uddannet i våbenbrug, nærkamp, førstehjælp, IED (improviserede bomber) og krigens love af danske soldater.

* Derefter er det meningen, at de skal vende tilbage til deres hjemsted i Anbar-provinsen, hvorfra de skal fordrive Islamisk Stat.

* På sigt kan det blive nødvendigt at trænge ind i Syrien, hvis militante fra Islamisk Stat gemmer sig bag landegrænsen.

* Oberst Mohammad Hami Moussa står i spidsen for brigaden.

Kilder: Forsvaret, U.S. Central Command.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her