Parti ekskluderer byrådsmedlem for at bevilge penge til Venligboerne

Det blev kun til to måneder som medlem af Nye Borgerlige for Jens Passarge. Hans beslutninger i Dragør Byråd førte til ekskluderende opkald fra ledelsen.

Hurtigt ind og hurtigt ud.

Sådan kan medlemskabet af det nystiftede parti Nye Borgerlige kort og godt beskrives for Jens Passarge, der er byrådsmedlem i Dragør Kommune. I april skiftede han fra Venstre til Nye Borgerlige, men to måneder efter har partiets ledelse nu ekskluderet deres nyvundne mandat i Dragør.

Det sker ifølge Jens Passarge, dels fordi han har stemt for et forslag om en bevilling på 10.000 kr. til Venligboerne, der hjælper flygtninge med at blive integreret i Danmark, og dels fordi han har stillet spørgsmål ved borgmesterens håndtering af en sag, hvor syriske flygtninge selv skulle slå græs og klippe hæk på den ejendom, som kommunen huser dem i.

Jesper Passarge

»Jeg er rystet over den måde, som Pernille Vermund (formand, red.) og Peter Seier Christensen (næstformand, red.) regerer på. Jeg har stemt for de 10.000 kr. til Venligboernes lokale afdeling i Dragør i god tro, fordi de netop hjælper flygtninge, der har fået opholdstilladelse, og ikke flygtninge under asylbehandling. Der er en klar forskel,« siger Jens Passarge.

Jens Passarge er formand for Social- og Sundhedsudvalget i kommunen og skulle således være med til at fordele en pulje 87.000 kr. til socialt arbejde. Venligboerne fik 10.000 kr. til en trailer, så foreningen kunne fragte møbler til flygtninge, som er blevet placeret i Dragør efter at have fået opholdstilladelse.

»Jeg kender Nye Borgerliges partilinje, og jeg mener ikke, jeg har trådt over stregen i denne sag. Partiet ønsker at stoppe asyltilstrømningen, men når man sidder i kommunalpolitik, kan man ikke stoppe bevillinger til alle foreninger, blot fordi de har berøring med flygtninge. Hvad så med den lokale fodboldklub, hvor der også spiller syriske drenge - skal vi så bare stoppe det kommunale tilskud?,« siger Jens Passarge.

Det nu tidligere medlem af Nye Borgerlige sad også i partiets hovedbestyrelse. Han forstår ikke, hvordan hans beslutninger i Dragør byråd kunne ende med en ufrivilligt exit fra partiet.

»Jeg fik en skideballe og spurgt om, jeg ikke vidste, at Venligboerne samarbejder med Alternativet,« siger Jens Passarge om et af opkaldene fra ledelsen.

 »Hvis det er partiets holdning, at vi skal behandle de mennesker, som allerede har fået opholdstilladelse som andenrangsborgere, var jeg havnet det forkerte sted. En ting er idealisme, noget andet er, at man praktisk skal hjælpe borgerne i en kommune,« siger han.

Den anden sag, som ifølge Jens Passarge fik bægret til at flyde over for formand Pernille Vermund, var, da Jens Passarge skrev under på en henstilling til borgmester i Dragør Kommune Eik Dahl Bidstrup (V) om, at han ikke havde fulgt den demokratiske proces i en sag om syriske flygtninge, som kommunen huser i en lejet villa.

Mens Social- og Sundhedsudvalget var ved at undersøge muligheden for, at de syriske flygtninge selv skulle slå græs, klippe hæk og vedligeholde ejendommen, trumfede borgmesteren beslutningen igennem uden at høre byrådet.

Det fremgår af et referat fra Social- og Sundhedsudvalget.

»Jeg var helt enig i borgmesterens beslutning, men de demokratiske spilleregler blev ikke fulgt, og derfor råbte jeg vagt i gevær. Det blev åbenbart tolket af Nye Borgerlige som om, jeg var uenig i, at syrerne selv skulle vedligeholde villaen, og det var dråben, der fik mig smidt ud,« siger Jens Passarge.

»Det er utroligt, at det er den slags, der resulterer i en eksklusion,« fortsætter Jens Passarge, der nu vil fortsætte valgperioden ud som løsgænger i Dragør Byråd.

Formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund forklarer, at de to sager har illustreret, at Jens Passarge befinder sig et andet sted end Nye Borgerlige rent politisk.

»Hvis man er medlem af det her parti, skal man være tro mod partiets politik, og det mener jeg ikke har været tilfældet i disse to tager. Vi mener, at integration er et personligt ansvar, og derfor er det en fejl at bevillige penge til en forening som Venligboerne. Danskernes penge skal ikke bruges på den slags velgørenhed for mennesker, der skal lære at begå sig i det danske samfund på egen hånd,« siger formanden.

Hun peger på, at politikken er vigtigere end processen.

»Man bør ikke efterfølgende kritisere en beslutning, man er enig i, som det er sket her. For os er politikken mere afgørende, end hvem der tager beslutningen. Derfor har vi valgt, at Jens Passarge ikke længere skal være en del af Nye Borgerlige,« siger Pernille Vermund.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.