Politik

Løkke om skattely: Føler mig snydt på alles vegne

Statsministeren kæder skattelysag fra Panama sammen med muligheden for at give skattelettelser til danskerne.

Det er totalt utilstedeligt, at penge flyttes ud af Danmark for at undgå beskatning.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der ikke skjuler sin forargelse over sagen om skattely i Panama:

- Jeg føler mig snydt på vores allesammens vegne. Vi kæmper med at få det store husholdningsregnskab til at hænge sammen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er på jagt efter at træffe beslutninger, som eksempelvis kunne sætte skatten ned for hårdtarbejdende mennesker, der står op om morgenen og passer deres arbejde.

- Derfor er det på alle måder totalt utilstedeligt og uacceptabelt, hvis der er en trafik, hvor ressourcer flyttes ud af Danmark, så man undgår beskatning, siger Løkke.

Ifølge et massivt internationalt medielæk har Nordea og Jyske Bank samarbejdet tæt med advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama om at skabe skattely for rige kunder og selskaber.

Lars Løkke Rasmussen mener, at det først og fremmest er en international opgave at stoppe trafikken til skattely. Men Danmark skal samtidig gøre, hvad vi kan.

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at skatteministeren også tager sektoren ind til en kammeratlig samtale. Jeg synes også, det er positivt, at Folketinget med ministerens opbakning planlægger at lave en høring, hvor de her ting skal afdækkes.

Spørgsmål: Får det dig til at overveje, om dit fokus på at sænke kontanthjælpsloftet har været forkert? At fokus i virkeligheden burde være på nogle af dem, som tjener mest og som snyder skattesystemet?

- Det er ikke et enten eller. Vi skal have et fokus, der hedder, at det skal kunne betale sig at arbejde. Og så skal det aldrig nogensinde kunne betale sig at snyde. Det her handler om at sikre, at folk efterlever spillereglerne.

- Det underminerer det vestlige velfærdssamfund, hvis vi ikke får styr på den her trafik. Det er en kæmpe sten på vejen mod at skabe et samfund, der hænger sammen. Hvor vi kan behandle de syge på sygehusene og lære vores børn noget i skolerne og sikre, at folk, der ikke snyder i skat, kun betaler en rimelig skat.

Spørgsmål: Hvad anser du som det største problem: At folk gemmer penge i skattely, eller at folk får for meget i offentlige ydelser?

- Jamen, hvad er højst? Rundetårn eller et tordenskrald? Det er til at få øje på, at begge problemer er der, og at begge problemer skal håndteres, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Du er blandt venner i en boghandel

Mikael Jalving
Når du træder ind i en af disse endnu eksisterende katedraler, er det som at træde ind i en tidskapsel og mærke, hvor meget du har misset i mellemtiden.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere
Trafikrådmand: Partier forsinker løsning på kaos i Dokk1-krydset
Bünyamin Simsek (V) kritiserer S og SF for at trække en Mindet-løsning i byrådet. EL påpeger, at ønsket kommer fra et enigt teknisk udvalg, og Ango Winther (S) afviser, at en byrådsbehandling vil forsinke etableringen af et nyt kryds. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her