*

Politik

Analyse: Danske soldater skal holde fingrene fra fjenden

Håndteringen af fanger kan blive et ømt punkt for de danske soldater i Irak og Syrien.

Hvis danske soldater ender i konfrontation med Islamisk Stat i Irak eller Syrien, skal de helst gå en bue udenom og lade irakiske soldater tage dem til fange, hvis det bliver nødvendigt.

For Danmark er fortsat i en meget vanskelig situation, når det gælder fangehåndtering, vurderer Jyllands-Postens politiske analytiker, Marchen Neel Gjertsen.

Løkke udvider krigsmandat for at sikre sikkerhed i Danmark

Danmark må nemlig ikke udlevere fanger til potentiel tortur og dødsstraf. På den anden side har Danmark heller ikke stor interesse i at hente Islamisk Stat-krigere til danske fængsler, og derfor er udgangspunktet for regeringen, at potentielle fanger skal sættes fri.

Regeringen erkender problemstillingen og nedsætter som noget nyt en taskforce, der fra gang til gang skal vurdere situationen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her