Pind og Skaarup: Nettoplyndring skal stoppe nu

Politiet skal ind i sagen om Nettobutik i København, som ifølge butikkens souschef hærges af unge indvandrere.

Artiklens øverste billede
En ny Netto-butik i Mårslet er et-to år ude i fremtiden; i Hasselager er det omkring årsskiftet 2016/2017, da grunden skal i offentligt udbud; i Viby i begyndelsen af 2017, og i Højbjerg ved årsskiftet 2016/2017.

Nu er det nok! Fuldstændig uacceptabelt.

Justitsminister Søren Pind (V) og Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup er forargede over historien om en Nettobutik i det nordvestlige København, som ifølge Radio24syv er plaget af unge med indvandrerbaggrund.

Ifølge radiostationen går de grinende og ligeglade ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

De tilbagevendende butikstyverier har ifølge Radio24syv fået butikkens souschef til at rette en direkte appel om hjælp til justitsminister Søren Pind:

- Jeg sendte Søren Pind et brev, da jeg simpelthen ikke længere ved, hvad jeg skal stille op. Vores butik kan ikke holdes kørende, hvis de bliver ved med at stjæle, som de gør.

- De kommer hver uge, til tider flere gange om dagen, siger souschef i DøgnNetto i Brønshøj i det nordvestlige København, til Radio24syv.

På Facebook fastslår Søren Pind, at sagen nu vil blive taget op og håndteret af politiet:

- Det her er fuldstændigt uacceptabelt, og jeg forstår, politiet er på sagen. Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, skriver Søren Pind og tilføjer:

- Jeg vil ikke finde mig i denne form for optræden, og jeg ser frem til, at jeg om få uger kan fremlægge min respektpakke for Folketinget. Vi skal have respekten for hinanden og for fællesskabet tilbage.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, har også reageret på Facebook. Han vil tage sagen op i Folketinget for at lægge pres på justitsministeren:

- Nu er det nok! Jeg vil ikke længere finde mig i, at vores land ødelægges og hærges af disse mafialignende bander, som uden nogen konsekvenser stjæler varer fra butikker - og tilsyneladende uden at politiet griber ind, skriver Peter Skaarup.

Han mener, at politiledelsen må råbe op, hvis der er brug for flere ressourcer "i stedet for altid at hævde, at alt er i den skønneste orden, og at man er fint tilfreds med de ressourcer, man har".

- Justitsminister Søren Pind, hvorfor er du tavs? Sagen bliver nu taget op i Folketinget. Der skal handling til, og det betyder, at rødderne i banderne skal mærke, at vi ikke gider deres kriminalitet. Og hvis de pågældende ikke er danske statsborgere, så er det ud af vagten, skriver Peter Skaarup.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.