*

Politik

Uden arbejde til flygtninge eksploderer integrationsregning

I 2020 kan regningen for integration ende på 10,4 milliarder kroner om året, viser tal fra regeringen.

- Hvis ikke vi formår at begrænse tilstrømningen og løfte integrationen, vil flygtningestrømmene meget hastigt udhule vores økonomi, siger Inger Støjberg. FOTO: Jørgen Plou

Den dårlige integration af flygtninge på det danske arbejdsmarked er en dyr omgang for samfundet. Og regningen kan vokse betydeligt i de kommende år, hvis ikke integrationen bliver bedre, skriver Berlingske.

Meldingen er at finde i konklusionen i en ny beregning, som er en del af det materiale, regeringen vil bruge som udgangspunkt for de forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter, der begynder torsdag.

Ifølge beregningen fra Udlændingeministeriet og Finansministeriet var udgifterne alene til integrationsindsatsen to milliarder kroner i 2013, men det tal vurderes allerede i år at blive mere end tredoblet til 6,5 milliarder kroner.

Og i 2020 kan regningen ifølge regeringens tal ende på 10,4 milliarder kroner om året.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) viser tallene, at "det danske samfund er under et gigantisk pres både økonomisk og værdimæssigt".

- Hvis ikke vi formår at begrænse tilstrømningen og løfte integrationen, vil flygtningestrømmene meget hastigt udhule vores økonomi, siger hun til Berlingske.

- Det vil betyde, at vi hverken har råd til de skattelettelser, vi gerne vil give, eller de investeringer i velfærd, vi gerne vil lave, og det vil i givet fald få betydning for alt fra vores skoler til ældreplejen og sygehusene, siger Inger Støjberg.

Forudsætningen for beregningen er, at tilstrømningen bliver, som regeringen forventer - 25.000 asylansøgere i år og 15.000 i de efterfølgende år - og at flygtninges integration vil være på det nuværende niveau, hvor under en tredjedel er i job efter tre år i Danmark.

Regeringens tal omfatter kun udgifterne til integration, herunder primært offentlig forsørgelse og kommunernes integrationsprogram, og derfor vil der oveni komme udgifter til skole, børnehaver og sundhedspleje.

Fakta: Lynguide til trepartsforhandlingerne

Som konsekvens af de dyre udsigter peger Inger Støjberg på flere ting, som regeringen har planer om at gøre. Blandt andet skal der tages højde for jobmuligheder, når flygtninge fordeles rundt om i landets kommuner.

Yderligere lægger hun op til at barbere det nuværende integrationsprogram på tre år ned til ét år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her