*

Politik

V vil bremse flygtninge i at besøge hjemlandets naboer

Regeringen vil stramme rejsebegrænsningerne for flygtninge, så de ikke kan besøge nabolande til hjemlandet.

Flygtninge skal have frataget deres opholdstilladelse, hvis de besøger nabolande til deres hjemland.

Det mener regeringen, der vil stramme den såkaldte rejsebegrænsning for flygtninge. Det fortæller Marcus Knuth, Venstres udlændingeordfører.

- Vi vil undgå situationer, hvor flygtninge rejser via et naboland for at komme til deres hjemland. Det fjerner hele logikken i, at man er flygtet fra et land, hvis man så bare tager hjem på ferie, siger han til Ritzau.

Man har altid kunnet fratage flygtninge deres flygtningestatus, hvis de rejser på ferie til det land, de er flygtet fra.

Men at stramme grebet yderligere vil ikke føre noget godt med sig, mener Dansk Flygtningehjælp. Det siger Eva Singer, organisationens asylchef.

V: »Det kommer ikke som en overraskelse, hvis sagen bliver afprøvet ved domstolene«

- Jeg kan ikke se, at det skulle være nødvendigt.

- Det er ikke noget, vi støder særlig meget på, og det fremgår ikke af lovbemærkninger, at man har observeret, at rejser via nabolande er et problem, siger Eva Singer.

Derimod er det Dansk Flygtningehjælps erfaring, at flygtninge bruger nabolandene til at mødes med deres familiemedlemmer, mens de venter på familiesammenføring.

Derfor frygter Eva Singer, at konsekvenserne af stramningen udelukkende vil være, at integrationen bliver besværliggjort.

- Det er klart, at det vil forværre den vanskelige situation for flygtningene, hvis man skal vente op til tre år på familiesammenføring og heller ikke kan besøge sin familie.

- Al vores viden viser, at hvis man går i konstant uro for sin familie, så er det utrolig svært at lære et nyt sprog og bruge den energi, der er nødvendig for at integrere sig i et nyt samfund, siger hun.

Marcus Knuth er ikke lodret uenig.

- På den ene side, an jeg ikke afvise, at det kan gå ud over integrationen, men på den anden side er det nu engang det vigtigste at bremse flygtningetilstrømningen til Danmark.

- Hvis vi ikke gør det, risikerer vi, at der kommer så mange til landet, at integrationen som helhed bliver en umulig opgave, siger han.

Alternativet vil have flere flygtninge på højskole

Udlændingestyrelsen har ikke tal på, hvor mange flygtninge der har fået inddraget deres opholdstilladelse på grund af brud på rejsebegrænsningerne til hjemlandet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her