*

Politik

S-borgmester: Flygtningelandsbyer ødelægger integrationen

Borgmester Ole Bjørstorp er lodret imod sit partis flygtningelandsbyer. De skader integrationen, siger han.

Socialdemokraternes forslag om at indføre flygtningelandsbyer for at lette presset på kommunerne bliver mødt med skepsis i partiets eget kommunale bagland, skriver Politiken.

Blandt de kritiske røster er Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S). Han mener generelt, at flygtningelandsbyer er en dårlig idé.

- Jeg opfatter flygtningelandsbyer som en nødløsning, fordi man ikke vil bygge rigtige boliger. Jeg mener, det er forkert. Hvis man vil hjælpe kommunerne, må staten betale boliger. Den isolation her fører ikke til bedre integration, siger han til Ritzau.

Socialdemokraten ser trods alt flygtningelandsbyer som et godt alternativ til at "bo på gaden" eller helt at "blive afvist" ved grænsen. Men ifølge Ishøj-borgmesteren skader landsbyerne integrationen, og så er de ikke pengene værd, mener han.

Spørgsmål: Er det så slemt for integrationen, hvis man må arbejde uden for området?

- Integration er at komme ind i det sociale liv, der findes lokalt. I flygtningelandsbyer får man ikke den kontakt med samfundet, der er nødvendig. Heller ikke selv om man må arbejde udenfor. Flygtningelandsbyer vil være isolerede, og det er min frygt.

Spørgsmål: Synes du slet ikke, det er en hjælp, at staten vil betale flygtningelandsbyer?

- Al økonomisk hjælp er en hjælp. Men jeg har arbejdet med integration i 30-40 år, og jeg ved, det er en forudsætning, at man skal bringe folk sammen i stedet for at isolere dem, siger Ole Bjørstorp.

Han mener, at indhegning af flygtninge vækker dårlige associationer.

- Flygtningelandsbyer er noget, man laver i andre lande, hvor flygtninge kommer fra. Ikke i Danmark efter min mening, siger Ole Bjørstorp.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her