*

Politik

V: Den fine forbrødring mellem S og DF er skrøbelig

Venstre påpeger, at den nye DF-S-alliance om flygtningelandsbyer krakelerer, når partierne skal være konkrete.

Hvor skal de flygtningelandsbyer, som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil trumfe igennem, ligge? Hvem skal bygge dem, hvem skal drive dem, skal de have skoler og lægehuse - og skal indbyggerne kunne arbejde uden for centrene?

Regeringspartiet Venstre sætter under onsdagens debat i folketingssalen spørgsmålstegn ved den umage alliance mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der begge kræver flygtningelandsbyer.

- Det ville ødelægge den fine forbrødring mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, hvis man skulle til at forklare, hvad man egentlig mener med flygtningelandsbyer, lyder det fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Dansk Folkeparti mener ikke, at flygtninge skal have mulighed for at integrere sig, når de først er installeret i en flygtningelandsby. Dog har partiet onsdag åbnet op for, at flygtninge kan arbejde uden for centrene, hvis de finder et arbejde.

Socialdemokraterne har omvendt hele tiden talt om åbne landsbyer, hvor flygtningene skal være en del af det øvrige samfund og være en del af arbejdsmarkedet.

Under folketingsdebatten understreger partiets integrationsordfører, Dan Jørgensen (S), da også, at der ikke er enighed mellem de to partier:

- Det skal ikke være den model, Dansk Folkeparti lægger op til. Det skal være en model, hvor der er fokus på integrationen, siger han.

- Vi mener, at flygtninge skal kunne gå i skole og arbejde og leve et aktivt liv, så man er klar til at blive integreret i kommunerne, eller man er bedre rustet til at komme tilbage til sit hjemland.

Støjberg ser langt flest ulemper ved flygtningelandsbyer

Trods uenighederne om den konkrete udformning af flygtningelandsbyerne tvinger et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Konservative nu regeringen til at fremlægge et konkret beslutningsgrundlag om landsbyerne.

Det skal ske inden 1. marts.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her