*

Politik

Ulla Tørnæs (V): Danmark bør forklare sig og aflive myter

Det vil være fornuftigt, hvis den danske regering i EU redegør for asylstramninger, mener EU-parlamentariker.

Det vil gavne Danmark, hvis regeringen forklarer EU-Parlamentets udvalg for borgerrettigheder, at asylansøgere ikke får trukket guldtænder ud ligesom jøder i KZ-lejre eller får konfiskeret deres vielsesringe af danske myndigheder.

Det siger Venstres EU-parlamentariker Ulla Tørnæs efter opstandelse i udvalget, som kan læse artikler om danske asylstramninger i blandt andet New York Times.

- Jeg håber, at den danske regering vil tage imod den indbydelse, der måtte komme om at redegøre for den danske lovgivning i Europa. Så vi netop kan få aflivet de myter, der måtte være, og få fakta på bordet, siger Ulla Tørnæs.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har to gange ændret sit lovforslag om smykker. Nu skal asylansøgere først betale værdier over 10.000 kroner i smykker eller kontanter, de måtte medbringe til Danmark, mod oprindelig 3000 kroner.

Asylansøgere skal heller ikke aflevere deres vielsesringe eller andre smykker med en særlig affektionsværdi. Ulla Tørnæs kalder lovforslaget "det mest misforståede".

- Man kunne nærmest få det indtryk, at enhver asylansøger i Danmark bliver rystet for at se, om der falder en mønt ud. Det er rimeligt, at man stiller samme krav om selvforsørgelse til asylansøgere som danske kontanthjælpsmodtagere, mener Ulla Tørnæs.

Lovforslaget strider hverken mod internationale aftaler eller EU-traktaten, lyder det fra Ulla Tørnæs. Andre lande vil som Schweiz formentlig bede asylansøgere forsørge sig selv, hvis de har adgang til velfærdsydelser, mener hun.

- Det er jo grundstenen i vores velfærdssamfund, siger Ulla Tørnæs.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her