*

Politik

V: Vi udformer ikke flygtningelovgivning som i Schweiz

I Schweiz skal formuende flygtninge betale deres ophold. Det glæder V, men det får ingen betydning for Danmark

Spørger man Marcus Knuth, afviser han, at det vil blive aktuelt i Danmark. Arkivfoto

At Schweiz også fratager flygtninge deres værdier, ændrer ikke noget i regeringens lovforslag om, at danske myndigheder skal kunne beslaglægge flygtninges formue, for at de selv skal betale deres ophold.

Det fortæller Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

Schweiz har beslaglagt flygtninges smykker i ti år

- Det kommer ikke til at ændre på vores lovforslag, for vi har præciseret det så fint, som vi kan, siger han til Ritzau.

Alligevel bliver oplysningen om, at Schweiz bruger samme metode som Danmark vil indføre, positivt modtaget hos Knuth. Også selv om Venstre ikke vil forme lovgivningen efter det.

Der er dog stadig forskelle på Schweiz' lovgivning og det danske lovforslag, der er i behandling i Folketinget.

For selv om det heller ikke er gratis at søge asyl i Schweiz, hvis man har penge med hjemmefra, så ser lovgivningen ikke helt ud som det danske forslag.

En talskvinde fra de schweiziske flygtningemyndigheder, SEM, fortæller nemlig, at hvis asylansøgeren forlader landet igen inden syv måneder, vil de få returneret de beslaglagte værdier.

Spørger man Marcus Knuth, afviser han dog, at det vil blive aktuelt i Danmark.

- Man skal passe på at sammenligne, hvad Schweiz og Danmark gør. Vores lovforslag ser ud, som det gør, siger han.

Godt nok mener Marcus Knuth, at man skal være varsom med at sammenligne dansk og schweizisk lovgivning. Men han anser dog sammentræffet som et tegn på, at de danske flygtningestramninger ikke er så slemme, som kritikere gør dem til.

- Danmark er før blevet kritiseret for noget, som andre europæiske lande har gjort i lang tid, eller som de selv kommer til at tage i brug.

- Det viser, at Europa som helhed står i en presset situation, og at de løsninger, Danmark kommer med, ikke er unikke, siger Marcus Knuth.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her