*

Politik

Dan Jørgensen: Ingen krise hos S efter asylpakke

S splittes ikke om stram asylpolitik ligesom V efter Jens Rohdes exit, siger udlændingeordfører Dan Jørgensen.

Udlændingeordfører Dan Jørgensen synes ikke, det er mærkeligt, at der er divergerende holdninger hos Socialdemokraterne. Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Socialdemokraterne kommer ikke til at miste et vigtigt medlem, som det skete hos Venstre efter interne uenigheder om asylpolitikken.

Det siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

Tidligere minister Mette Gjerskov (S) har onsdag meddelt på sin Facebookside, at hun stemmer nej til regeringens asylpakke og dermed går imod Socialdemokraternes partilinje.

Samtidig har folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (S) og Daniel Toft Jakobsen (S) udtrykt en vaklen over for lovforslaget.

DSU: S er på total slingrekurs i smykkesag

Men det får ikke Dan Jørgensen til at frygte en krise i partiet.

- Vi er et stort parti, og der et højt til loftet. Det er en svær situation. Derfor tager vi ekstraordinære forhold i brug. Det er ikke mærkeligt, at nogle har en divergerende holdning, siger Dan Jørgensen.

- Det skal man passe på at blæse op til nogen krise. Der er en bred opbakning i folketingsgruppen til den linje, jeg skal forhandle i dag (onsdag, red.).

Kan Socialdemokraterne opleve samme reaktion på asylpolitikken som Venstre, hvor Jens Rohde har forladt partiet?

- Nej. Jeg opfatter det som en bred opbakning, men selvfølgelig med navngivne kritikere. På svære spørgsmål vil der i ekstraordinære situationer være en intern diskussion i stort set alle partier, siger Dan Jørgensen.

Tidligere S-minister vil stemme imod asylstramninger

Han vi ikke sige, at Socialdemokratiet fører "den nødvendige politik", som tidligere finansminister Bjarne Corydon har udtalt.

- Hvis vi ikke får strammet, frygter vi, at antallet af asylansøgere stiger markant, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne har krævet, at asylansøgere kan arbejdere uden for centre, ligesom smykker med affektionsværdi ikke må konfiskeres.

Det er led i regeringens asylpakke, som Folketinget førstebehandler onsdag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her