Annonce
Politik

DF-lokalformand politianmeldt efter sammenligning af Venligboerne og "tyskerpiger"

DF-lokalformanden i Nyborg kalder sagen en "meget beklagelig fejl". Partiet har givet ham en skriftlig advarsel.

Massiv kritik og en politianmeldelse er resultatet for Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg, Jens Hald, efter han afsluttede sin Facebook-opdatering fra den 5. januar med følgende formulering om organisationen Venligboerne, der hjælper flygtninge i Danmark:

"Disse ”venligboer” udfører landsskadelig virksomhed på samme måde, som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag, det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboer helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid«.

Politikere bliver ikke tiltalt for udtalelser om Mansour-dom

Siden har Radikale Venstre-politikeren Zenia Stampe raset over udmeldingen på Facebook, mens Thomas Laursen fra SF i Nyborg er gået skridtet videre og har politianmeldt Jens Hald for at have fremsat trusler mod Venligboerne.

"Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skallede, som...Opslået af Zenia Stampe9. januar 2016

Samtidig har Dansk Folkeparti givet ham en skriftlig advarsel for "fuldstændig uacceptabel" udtalelse om Venligboerne, skriver Ritzau.

Selv føler Jens Hald sig misforstået over opslaget, som han nu har valgt at slette igen.

"Jeg har slettet det, fordi der var en fejl i det, som en af mine politiske kollegaer har udnyttet groft, og så ville jeg undgå, at flere skulle føle sig fristet til at gøre det samme," siger han og uddyber, hvilken fejl der er tale om.

"Det var meningen, at den sidste sætning skulle være et spørgsmål. Der er faldet et "så" og et spørgsmålstegn ud, så der skulle have stået "skal vi så klippe...?", siger Jens Hald til Jyllands-Posten.

Han slår derfor fast, at det ikke var hans hensigt at opfordre til selvtægt eller true Venligboerne.

"Selvfølgelig er det ikke en opfordring til selvtægt. Overhovedet ikke," siger han.

Men kan du forstå, at man kan opfatte det som en opfordring til selvtægt eller trussel på den måde, som det stod i opslaget?

"Det kan jeg sagtens se. Men det er det ikke. Det er en meget beklagelig fejl," siger han.

Meningen med opslaget var at gøre opmærksom på den utilfredshed, der har været blandt nogle af borgerne i Nyborg, efter kommunen har modtaget en stor andel flygtninge, siger Jens Hald.

"Når man oplever, at staten tvinger byen til at modtage 500 asylansøgere, vil der være mange, der ikke synes om det. Så skal man passe på, at der ikke opstår selvtægt, som man bl.a. har set det i Sverige. Det er det, jeg inddirekte prøver at advare imod," siger han.

Jens Hald slår fast, at han har skrevet opslaget som privatperson og ikke som lokalformand for Dansk Folkeparti.

"Mine kritikere vil gerne have, at det er partiet, der har lavet fejlen, men det er noget vrøvl," siger han.

Han har været i kontakt med partiet, efter at opslaget er blevet omtalt i medierne og på de sociale medier.

"Da jeg blev kontaktet om opslaget, gav jeg partiet besked om, at der var blevet lavet en fejl, og at der måske vil komme noget ud omkring det. De reagerede ved at sige, at jeg ikke måtte opfordre til den slags, og det er jeg også godt klar over," siger Jens Hald.

Søndag fik Jens Hald en skriftlig advarsel fra Dansk Folkeparti, oplyser partisekretær Poul Lindholm Nielsen til Ritzau.

"Hvad der så senere skal ske, det er vi nødt til lige at drøfte. Hvis der skal ske yderligere, er det Hovedbestyrelsen, der skal træffe beslutningen," siger han.

DF'er smidt ud af partiet efter racistiske Facebook-opslag

Samtidig kalder Jens Hald det en "overreaktion", at han nu er blevet anmeldt til politiet. Bag anmeldelsen står SF-politikeren Thomas Laursen.

"Det er efter min mening strafbart, fordi det fremsætter en helt konkret trussel mod mennesker, som man kan identificere nu og her. Det er jo helt ude i hampen og utilstedeligt," siger Thomas Laursen til TV 2 om baggrunden for anmeldelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her