*

Politik

Naser Khader vil diskutere ændringer i smykkeforslag

Ændring i lovforslag om beslaglæggelse af smykker fra asylansøgere er ikke præcis nok, siger De Konservative.

Hos De Konservative er udlændinge- og integrationsordfører Naser Khader glad for, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ændre det omdiskuterede lovforslag om at beslaglægge smykker og kontanter fa asylansøgere.

Men Naser Khader er ikke helt tilfreds med oplægget fra Inger Støjberg, som blandt andet hæver beløbsgrænsen fra 3000 til 10.000 kroner og friholder genstande med særlig affektionsværdi.

- Det er vigtigt at holde fast i princippet om, at hvis folk kommer hertil og har en formue, så skal de bruge formuen, før vi begynder at bruge skattekroner på dem. Vi har begrænsede midler i Danmark, og vi sparer på kultur, sundhed og uddannelse.

- Men hvor meget er en formue? Inger Støjberg er ikke præcis nok, selv om hun forsøger. Der er stadig lagt op til, at en politimand skal vurdere, om en genstand har høj eller lav økonomisk værdi. Den opgave skal vi ikke overlade til betjentene, siger Naser Khader.

Han håber derfor, at aftalepartierne kan mødes og diskutere indholdet.

Italiens præsident: Danmarks opførsel vækker minder om de mørkeste kapitler i Europas historie

- Jeg har selv en hel del spørgsmål, jeg gerne vil stille ministeren og hendes embedsmænd. Blandt andet hvordan man skal kunne vurdere, om tingene har høj eller lav personlig værdi, siger Naser Khader, som dog tror på enighed blandt partierne.

De Konservative har ligesom Socialdemokraterne og Liberal Alliance tidligere efterlyst ændringer af det omdiskuterede smykkeforslag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her