Politik

Støjberg langer ud efter Hizb ut-Tahrir: Stiller sig på samme side som IS

Den yderligtgående organisation kalder reaktionerne på terrorangrebet i Paris for hykleriske. Udlændingeministeren svarer hårdt igen.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) langer ud efter bevægelsen Hizb ut-Tahrir. Foto: Melissa Hjerrild Kühn

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) langer i kølvandet på fredagens terrorangreb i Paris voldsomt ud efter bevægelsen Hizb ut-Tahrir i Danmark, som hun mener er »en syg organisation« der »stiller sig på samme side« som terrororganisationen Islamisk Stat.

Det sker, efter at den yderligtgående bevægelses danske talsmand, Junes Kock, har udsendt en pressemeddelelse om terrorangrebet i Paris, der kostede mindst 129 mennesker livet.

Her meddeler talsmanden, at »Islam betragter ethvert drab på en uskyldig som en tragisk hændelse og en forbrydelse,« og betegner Islamisk Stat – der har påtaget sig ansvaret for fredagens angreb – som »den afsporede milits«. Samtidig kritiserer Junes Kock også reaktionen fra vestlige politikere og medier:

»Reaktionerne fra de vestlige medier og politikere synes imidlertid præget af dobbeltmoral og eurocentrisme, når man tager den anden side af disse reaktioner i betragtning. Oven på angrebene i Paris kaldes der nu til en intensivering af krigen i Syrien og Irak som et led i kampen mod ”IS”, der tilsyneladende stod bag fredagens angreb. Som tidligere vil dette komme til at koste mange civile muslimer i Syrien livet, men hertil er politikernes holdninger klare, og der fældes ingen tårer.«

Hizb ut-Tahrir til Jyllands-Posten: »I er ikke velkomne her«

Talsmanden fremhæver også weekendens udtalelser fra Dansk Folkepartis Søren Espersen om nødvendigheden af også at bombe IS-tilholdssteder hvor civile opholder sig, og han mener, at danske politikere opfører sig som »hyklere og barbarer.«

Udlændingeminister Inger Støjberg svarer overfor bt.dk hårdt igen på kritikken.

»Vi gør alt for at undgå civile tab, og det mener jeg også, vi skal. Det er netop med til at definere, hvad vi er for en koalition. Hvis man ser de bombetogter, som franskmændene har udført det seneste døgn, er de målrettet træningslejre og våbendepoter. Så det er jeg fuldstændig uenig med dem i,« siger hun til bt.dk og fortsætter:

»Hizb ut-Tahrir er en syg organisation som ikke hører til her. Med det, de siger her, stiller de sig på samme side som IS. Jeg noterer mig derfor, at folk med et værdigrundlag som Islamisk Stat, har fået et sted, de kan søge hen nu.« Hun undrer sig samtidig over, at bevægelsens medlemmer overhovedet ønsker at bo i Danmark.

»Der er desværre et område i verden, der er baseret på syge idéer præcis som dem Hizb ut-Tahrirs medlemmer i Danmark bakker op om, så jeg forstår egentlig ikke, hvad det er, der afholder dem fra at flytte dertil. Det kunne selvfølgelig være det danske ydelsessystem. Ellers ved jeg ikke, hvad det kunne være,« siger hun.

Hizb ut-Tahrir arbejder på at skabe et kalifat efter islamisk sharia-lov.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Den franske hovedstad Paris blev fredag den 13. november 2015 ramt af en række blodige terrorangreb.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her