Politik

Espersen: Vi er nødt til at bombe civile i kampen mod IS - også kvinder og børn

Vi skal ikke længere agere som gentlemen i kampen mod Islamisk Stat, lyder det fra DF's udenrigsordfører.

Søren Espersen. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Vi fører krig som gentlemen i kampen mod Islamisk Stat, og fløjlhandskerne skal af, hvis vi vil vinde kampen, lyder det fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Ifølge ham er den amerikansk-ledede koalition mod Islamisk Stat nødt til at bombe civile mål - også selv om der befinder sig kvinder og børn på stederne.

»Vi kan ikke længere acceptere, at IS kan gemme sig under den sikre viden, at vi er så gentlemen-agtige, at vi aldrig bomber, der hvor der er civile - også kvinder og børn. Det er ikke holdbart længere,« siger Espersen til Jyllands-Posten og uddyber:

»Vi fører krig som gentlemen mod slyngler, og når man gør det, vil man tabe. Det er utroligt sympatisk, at vi vil beskytte civile, men det betyder også, at IS er klar over, at hvis de bruger kvinder og børn som skjold, så bliver de ikke bombet. Man kan ikke vinde en krig mod IS på den måde. Vi er nødt til  at bombe IS og deres hovedkvarterer, uanset hvor de er,« siger han og tilføjer, at man skal huske på, at mange kvinder selv er en del af IS-systemet og er gift med IS-krigerne.

»Det er fint med mig, hvis man først siger til en IS-afdeling, at nu har i x-antal timer til at hjælpe jeres kvinder og børn ud, inden vi begynder at bombe. Sker det ikke, så bomber vi, som vi vil. Ellers kan vi ikke vinde denne krig.«

Men du kan vel ikke vide, om alle de kvinder og børn, der er i de byer,  hvor IS har overtaget magten, er en frivillig del af systemet, og hvorfor skal børn bøde for at deres landsby er blevet overtaget af IS?

»Det ved jeg selvfølgelig heller ikke, men jeg ved, at der f.eks. er i tusindvis af vestlige kvinder, som begejstret er rejst til IS-land for at blive gift med deres store helte. De er lige så skyldige som deres mænd.«

Er deres børn også det?

»Nej, bestemt ikke, men børn er nu engang der, hvor de voksne er, og derfor foreslår jeg, at man giver IS mulighed for at bringe børn og kvinder i sikkerhed, inden vi begynder bombardementerne.«

Det er jo så ikke op til børnene og andre civile selv, om de skal bringes i sikkerhed, og sådan må det så være?

»Ja, sådan må det være, der er desværre civile ofre i alle krige.«

Espersen fortæller desuden, at Danmark, hvis det står til ham, skal hjælpe til med bombardementerne, dog ikke ved, at der sendes danske landtropper ind i Syrien, som De Konservative har forslået. Vi skal hjælpe fra luften, mener han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.
Om temaet

Den franske hovedstad Paris blev fredag den 13. november 2015 ramt af en række blodige terrorangreb.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her