Marchen Neel Gjertsen bliver ny politisk analytiker for Jyllands-Posten

Marchen Neel Gjertsen bliver Jyllands-Postens politiske analytiker fra nytår, når Christine Cordsen forlader avisen til fordel for Danmarks Radio.

Artiklens øverste billede
Marchen Neel Gjertsen er 30 år og kommer til at tegne Jyllands-Postens politisk-analytiske profil .

Marchen Neel Gjertsen har arbejdet fire år på Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion, hvortil hun blev hentet fra Informations politiske redaktion i 2011. I september skiftede hun til en stilling som souschef på Politikens Christiansborg-redaktion, men hun er altså på vej tilbage til Jyllands-Posten nu.

Marchen Neel Gjertsen er 30 år og kommer til at tegne Jyllands-Postens politisk-analytiske profil med et ugentligt tv-program på jyllands-posten.dk og analyser på sitet og i avisen. Hun skal også bidrage til journalistiske formater som interviews, features, rekonstruktioner og baggrunde – og hun bliver derved et integreret medlem af Jyllands-Postens politiske redaktion.

»Marchen Neel Gjertsen er en af sin generations absolut største talenter inden for den politiske journalistik, og hun er helt fortrolig med Jyllands-Postens redaktionelle dna. Derfor har vi stor tillid til, at hun kan løfte arven efter Christine Cordsen,« siger chefredaktør Pierre Collignon, Jyllands-Posten.

»Troværdighed er Jyllands-Postens adelsmærke, og sådan skal det også være fremover. I en tid, hvor mediernes dækning af politik går hurtigere og hurtigere, er det så meget desto vigtigere at kunne sortere i nyhedsstrømmen og formidle de vigtigste perspektiver i dansk politik. Den forpligtelse glæder jeg mig til at løfte,« udtaler Marchen Neel Gjertsen og uddyber:

»Politik handler ikke kun om personer, spindoktorer og internt drama i partierne. Min ambition er at levere politiske analyser, som også gør læserne klogere på den politiske substans og som aldrig forfalder til at reducere dansk politik til et skakspil.«

Pierre Collignon glæder sig over den samlede besætning på avisens Christiansborg-redaktion. Martin Kaae blevet udnævnt til leder af redaktionen i juli, og i august skiftede Nikolaj Rytgaard fra en stilling som Politiko-redaktør på Berlingske til Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion.

»Jyllands-Posten prioriterer det politiske stof meget højt, og derfor er vi glade for at have samlet et hold med så markante kapaciteter på feltet,« siger Pierre Collignon.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.