Politik

Justitia: Søren Pind må opklare Tibet-sagen

Politiet er sluppet billigt i sagen om indgreb mod borgere med tibetanske flag, mener Jacob Mchangama.

Justitsminister Søren Pind (V) opfordres til at få undersøgt, hvordan det gik til, at politibetjente hindrede fredelige borgere i at vifte med Tibets flag.

Sådan lyder reaktionen på Østre Landsrets dom fra direktøren i tænketanken Justitia.

- Det vil klæde justitsministeren at gå ind i sagen, siger Jacob Mchangama til Ritzau.

- Vi bør have klarhed over, hvordan det kan være, at politifolk flere gange skred ind over for borgere med tibetanske flag. Det skal afklares, om der blev givet en ordre, siger direktøren.

Retssagen drejer sig om politiets optræden under den kinesiske præsidents besøg i juni 2012.

Efter at have lyttet til politiets interne radio-snak, set tv-klip og hørt forklaringer konkluderer landsretten, at politiet flere gange skred ind over for fredelige borgere med flag.

Men dommerne siger, at de ikke har taget stilling til, om seks borgeres ytringsfrihed og forsamlingsfrihed er blevet krænket.

- Politiet er sluppet billigt i sagen, kommenterer Jacob Mchangama.

- Der er meget, der tyder på, at der er sket en krænkelse, siger han.

- Det er en ret alvorlig sag. Vi kan ikke have, at der sker indgreb i folks ytringsfrihed i et demokrati, men desværre ligner forløbet i København det, der er sket i en række andre europæiske lande, hvor der også er skredet ind over for Tibet-sympatisører, siger Mchangama.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har de internet i Horsens?

Eva Kjer Hansen
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg).

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her