Dansk Folkeparti vil undersøge muslimsk tandlæges opholdsgrundlag

Martin Henriksen vil bede integrationsminister Inger Støjberg (V) om at undersøge mandens opholdsgrundlag og ser gerne en strammere lovgivning på området.

Artiklens øverste billede
Martin Henriksen (DF) skriver på Facebok, at "Danmark ikke har brug for flere islamister" i forbindelse med den arbejdsløse muslimske tandlæge.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) går nu ind i sagen om den muslimske tandlæge, der er blevet trukket i kontanthjælp efter i flere jobansøgninger at have nægtet at arbejde med bl.a. svinekød, alkohol og ikke-tildækkede kvinder pga. hans religiøse overbevisning.

"Jeg ved ikke, hvilket opholdsgrundlag han har, men det går jeg i gang med at undersøge," siger Martin Henriksen, og fortsætter:

"Hvis man har det sådan, at alting i ens hverdag og ens omgivelser skal indrette sig efter islam, så er man i min optik islamist."

Jobcentret i Københavns Kommune havde bl.a. bedt manden om at søge arbejde i supermarkeder, hvorefter han i en ansøgning til et supermarked havde skrevet, at han ikke ville håndtere visse varegrupper som ikke-halalslagtet kød og alkohol.

Kommunen besluttede efterfølgende at trække manden i kontanthjælp, hvilket fik ham til at klage til Ligehandlingsnævnet over sin sagsbehandler, som han mente ikke "respekterede hans religion og kultur". Ligebehandlingsnævnet afviste dog mandens klage og støtter jobcentret i, at sagsbehandleren har handlet korrekt.

Martin Henriksen mener, at kommunen er gået i den rigtige retning i behandlingen af sagen, men så gerne, at man ikke havde nøjes med at trække ham i kontanthjælp.

"Jeg havde gerne set, at man i stedet for at sætte ham ned i ydelse havde fjernet ydelsen helt," siger Martin Henriksen.

Også Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), har været ude og tage afstand til mandens opførsel.

"Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job," siger hun til Ekstra Bladet.

Martin Henriksen vil bede integrationsminister Inger Støjberg (V) om at undersøge mandens opholdsgrundlag og ser gerne en strammere lovgivning på området.

"Hvis han ikke er dansk statsborger, så synes jeg, at man i lovgivningen skal give mulighed for at fratage personer som ham hans opholdstilladelse," siger Martin Henriksen.

Manden er arbejdsløs, fordi hans tandlægeuddannelse ikke er godkendt i Danmark, og derfor kan han ikke få sin autorisation, før han har fået godkendt sin uddannelse og gennemført de obligatoriske prøver fra Sundhedsstyrelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.