*

Politik

Dansk Folkeparti vil undersøge muslimsk tandlæges opholdsgrundlag

Martin Henriksen vil bede integrationsminister Inger Støjberg (V) om at undersøge mandens opholdsgrundlag og ser gerne en strammere lovgivning på området.

Martin Henriksen (DF) skriver på Facebok, at "Danmark ikke har brug for flere islamister" i forbindelse med den arbejdsløse muslimske tandlæge. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) går nu ind i sagen om den muslimske tandlæge, der er blevet trukket i kontanthjælp efter i flere jobansøgninger at have nægtet at arbejde med bl.a. svinekød, alkohol og ikke-tildækkede kvinder pga. hans religiøse overbevisning.

"Jeg ved ikke, hvilket opholdsgrundlag han har, men det går jeg i gang med at undersøge," siger Martin Henriksen, og fortsætter:

"Hvis man har det sådan, at alting i ens hverdag og ens omgivelser skal indrette sig efter islam, så er man i min optik islamist."

Støjberg går i rette med arbejdsløs muslimsk tandlæge

Jobcentret i Københavns Kommune havde bl.a. bedt manden om at søge arbejde i supermarkeder, hvorefter han i en ansøgning til et supermarked havde skrevet, at han ikke ville håndtere visse varegrupper som ikke-halalslagtet kød og alkohol.

Kommunen besluttede efterfølgende at trække manden i kontanthjælp, hvilket fik ham til at klage til Ligehandlingsnævnet over sin sagsbehandler, som han mente ikke "respekterede hans religion og kultur". Ligebehandlingsnævnet afviste dog mandens klage og støtter jobcentret i, at sagsbehandleren har handlet korrekt.

SF: Menneskesmuglere udfordrer vores asylsystem

Martin Henriksen mener, at kommunen er gået i den rigtige retning i behandlingen af sagen, men så gerne, at man ikke havde nøjes med at trække ham i kontanthjælp.

"Jeg havde gerne set, at man i stedet for at sætte ham ned i ydelse havde fjernet ydelsen helt," siger Martin Henriksen.

Også Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), har været ude og tage afstand til mandens opførsel.

"Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job," siger hun til Ekstra Bladet.

Martin Henriksen vil bede integrationsminister Inger Støjberg (V) om at undersøge mandens opholdsgrundlag og ser gerne en strammere lovgivning på området.

"Hvis han ikke er dansk statsborger, så synes jeg, at man i lovgivningen skal give mulighed for at fratage personer som ham hans opholdstilladelse," siger Martin Henriksen.

Manden er arbejdsløs, fordi hans tandlægeuddannelse ikke er godkendt i Danmark, og derfor kan han ikke få sin autorisation, før han har fået godkendt sin uddannelse og gennemført de obligatoriske prøver fra Sundhedsstyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: 7,5 procent er virkeligheden, Anders Samuelsen

Siddik Lausten
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her