Annonce
Politik

Thorning bejler til tvivlere: S garanterer midterpolitik

Løkke vil genindføre blokpolitikken, lyder det fra Thorning i en udgangssalut.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvis Socialdemokraterne får lov at beholde regeringsmagten efter folketingsvalget torsdag, så vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) søge brede aftaler hen over midten af Folketinget.

Det siger hun på et pressemøde onsdag, hvor hun retter en direkte appel til de 17 procent af vælgerne, der ifølge den seneste måling fra Voxmeter fortsat er i tvivl om deres kryds.

- Rigtig mange danskere placerer sig ikke entydigt i rød eller blå blok. Mange ønsker, at vi politikere arbejder sammen hen over midten, siger Helle Thorning.

- Det enkle budskab til danskerne er, at hvis man ønsker et bredt samarbejde i det danske folketing, så skal man stemme på Socialdemokratiet. Hvis man får Lars Løkke Rasmussen som statsminister, vender blokpolitikken tilbage i dansk politik, siger hun.

Statsministeren fremhæver en række aftaler, som regeringen har indgået med de borgerlige partier i den forgangne valgperiode.

- Hvis man vælger, at vi skal fortsætte i regering er det den arbejdsmetode, vi vil fortsætte: Brede aftaler i Folketinget, et Danmark, der styres fra midten af dansk politik, siger hun.

Statsministeren afviser dog, at hendes meldinger skal forstås sådan, at Socialdemokraterne ikke vil samarbejde med en Venstre-ledet regering, i fald de borgerlige vinder valget.

- Vi vil samarbejde med alle. Men de borgerlige har talt sig væk fra midten, siger statsministeren.

- De ligner en flok, der gerne vil arbejde mere sammen.

Hun vil ikke svare på, om hun bliver som socialdemokratisk partiformand, hvis Lars Løkke Rasmussen erobrer statsministeriet fra hende.

Ifølge meningsmålingerne er der dødt løb mellem de politiske blokke. Så de tvivlere, som Thorning appellerer til, kan meget vel komme til at afgøre valget.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her