Politik

"Jeg tror faktisk ikke, at Joachim B. Olsen er et ondt menneske"

Debat om dagpenge og kontanthjælp førte til intens debat mellem Peter Hummelgaard fra Socialdemokraterne og Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

To modsætninger i spørgsmålet om, hvordan vi i Danmark får knækket kurven på antallet af arbejdsduelige på passiv forsørgelse, mødtes til en intens debat.

Med udgangspunkt i Dansk Arbejdsgiverforenings nylige rapport, der fastslår, at antallet ligger stabilt på knap en million danskere, tog Peter Hummelgaard, folketingskandidat for Socialdemokraterne, og Joachim B. Olsen, folketingsmedlem for Liberal Alliance, fat på det vigtige spørgsmål: "hvordan knækker vi den kurve og får folk fra passiv forsørgelse og i arbejde."

Der bliver undervejs i debatten henvist til en graf over antallet af folk på passiv forsørgelse og udviklingen over en årrække. Den kan du se her:

Se, hvordan debatten gik i indslaget herover.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Ødelagte familier er vores største sociale problem

Rune Toftegaard Selsing
Der er lidt for meget frit valg. Lidt for meget, ’du skal gøre, hvad du synes, er rigtigt for dig selv.’ For meget individ. For meget liberalisme.

Blog: To fluer med ét smæk

Christina Egelund
Indvandrere og efterkommere af ikke vestlig baggrund koster statskassen 36 milliarder kroner. Årligt!

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort

Louis Jacobsen
På en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder, skal vi huske dem, der ikke når så langt. I dag kan det være mig, der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig, der får en stressrelateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her