Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Politik

DF: Andre landes brug af Eritrea-rapport har konsekvenser

Når andre lande henviser til den danske Eritrea-rapport, kan flere asylsøgere ende i Danmark, mener DF.

Hvis andre lande begynder at stramme reglerne for asylsøgere fra Eritrea, risikerer de samme personer at komme til Danmark i stedet, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Advarslen kommer, efter at de britiske myndigheder ifølge Berlingske har udgivet to nye vejledninger stærkt inspireret af den omstridte Eritrea-rapport fra Udlændingestyrelsen, som tidligere har vakt voldsom debat.

- Med de to vejledninger, der nu er kommet, risikerer man, at andre lande - blandt andet Storbritannien - begynder at stramme udlændingepolitikken i forhold til asylsøgere fra Eritrea.

Udskældt dansk Eritrea-rapport bruges i Storbritannien

- Det vil ske samtidig med, at vi har lempede forhold. Dermed risikerer vi, at der kommer flere asylsøgere fra Eritrea, hvis de andre lande begynder at stramme op på baggrund af den rapport, som vi ikke selv mener er i orden, siger Peter Skaarup.

Den omstridte, danske rapport var oprindelig grundlaget for en ny, strammere praksis over for flygtninge fra Eritrea.

Men efter voldsom kritik af rapporten, og efter at to centrale embedsmænd undsagde den, blev stramningen taget af bordet.

SF: Dansk Eritrea-rapport kan skabe skidt dominoeffekt

- Vi kan heller ikke bruge rapporten til det store i og med, at man har rullet de praksisændringer tilbage, som man havde planer om i Justitsministeriet, siger Peter Skaarup og tilføjer:

- For mig at se bør man skære igennem og trække rapporten tilbage og lave en ny, som baserer sig på, hvordan tingene i virkeligheden er.

- Om det er næsten tæt på eller en helt anden vurdering, det må man finde ud af. Men man kan ikke bare have noget liggende, som andre lande begynder at bruge til at justere deres udlændingepolitik, siger Peter Skaarup.

De britiske vejledninger har den danske rapports konklusioner som grundstruktur, og rapporten nævnes mindst 48 gange i de to rapporter.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her