Dokumentation: Læs blå bloks konklusion på skattesagen

Læs blå bloks kommentar til det røde flertals kritik af Troels Lund Poulsen for hans rolle under Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Blå blok tager Skattesagskommissionens beretning til efterretning. Her er Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkepartis fælles mindretalsudtalelse – en kommentar til rød bloks kritik af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen:

***

Et mindretal konstaterer, at Skattesagskommissionen slår fast, at det ikke kan lægges til grund, at den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (Skatteminister i perioden 23. februar 2010 til 8. marts 2011) har involveret sig i SKAT Københavns behandling af sagen eller i øvrigt har søgt at få afgørelsen omgjort jf. Skattesagskommissionens beretning side 1641.

Mindretallet beklager, at Københavns Politi ikke har været i stand til at opklare, hvordan denne agterskrivelse kom til offentlighedens kendskab. Dagbladet BT var i august 2011 ifølge Skattesagskommissionens beretning side 1640 i besiddelse af en agterskrivelse omhandlende Stephen Kinnocks skatteoplysninger fra SKAT København.

Mindretallet noterer sig følgende udtalelse fra Skattesagskommissionen:

”Det er mest sandsynligt, at agterskrivelsen hidrører SKAT København eller Koncerncentret, og at en person i SKAT København eller Koncerncentret har videregivet agterskrivelsen, eventuel gennem et eller flere mellemled, til BT”

”Undersøgelsen har vist, at en række personer i SKAT København og Koncerncentret har haft adgang til agterskrivelsen, og det ikke har været muligt at fastslå, hvem der har videregivet agterskrivelsen”

Mindretallet noterer sig endvidere, at personfølsomme oplysninger blev videregivet til den særlige rådgiver samt to ministersekretærer. I den sammenhæng skal det understreges, at de personfølsomme oplysninger fremkom fra Stephen Kinnock og Helle Thorning Schmidts egen revisor Frode Holm med henblik på at undgå et personligt fremmøde af Helle Thorning Schmidt hos SKAT København.

Slutteligt konstaterer mindretallet i forhold til Folketingets Ombudsmand, at Kommissionen lægger til grund, at SKAT København og Koncerncentret har afgivet urigtige oplysninger til Folketingets ombudsmand om udvekslede dokumenter og mødernes indhold. Dette er naturligvis utilfredsstillende. Dialogen mellem Skatteministeriet og Folketingets Ombudsmand fandt sted i perioden november 2010 til juni 2011.

Mindretallet vil desuden gerne slå følgende fast i forhold til Skattesagskommissionens beretning.

Skattesagskommissionens grundige arbejde har afdækket, at SKAT i løbet af den ligningsmæssige sag mod Stephen Kinnock ændrede ligningsvejledningen og uden at den daværende departementschef blev orienteret om denne praksisændring.

Mindretallet beklager, at den nuværende regering ikke tog initiativ til, at Skattesagskommissionen skulle undersøge denne alvorlige sag, hvor SKAT administrativt ændrede elementer i ligningsvejledningen under deres sagsbehandling af Stephen Kinnocks skattesag.

Ændringen af ligningsvejledningen har betydet, at SKAT har måttet genoptage en række sager for at sikre ligebehandlingsprincippet for de skatteydere, der ikke kendte til den ændrede ligningsvejledning.

***

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.