Annonce
Politik

Rejsekort: Her er hele oprydningslisten

Transportminister Magnus Heunicke (S) og Folketingets transportordførere åbner for mere lempelige regler, når rejsende glemmer at tjekke ud

Arkivfoto: Jocab Ehrbahn

Lempeligere regler for rejsende, som glemmer at tjekke ud med det lille plastickort og en mere hjælpsom kundeservice. Det er nogle af punkterne på den ”oprydningsliste,” som transportminister Magnus Heunicke (S)  sammen med Folketingets partier har oversendt til Rejsekortet A/S.

Inden jul skal selskabet bag det elektroniske billetsystem, som omfatter trafikselskaber i det meste af Danmark, levere en køreplan for, hvornår der rettes op på fejl og mangler.

Politikernes plan følger i kølvandet på hård kritik af kortet.

Læs hele ”Oprydningensplanen” her:

 1. Mulighed for at få ”en chance til”: Kunder, der får spærret kortet, skal have mulighed for at købe et nyt kort, forudsat at de betaler for de udestående rejser – evt. mod et gebyr.
 2. En app til glemt check ud: Der kan udvikles en app, så kunder, der glemmer at checke ud, får mulighed for at rette fejlen
 3. Check ud-kampagner: Målrettede kampagner, evt. happenings, mhp. at folk husker at checke ud. 
 4. Lettere at ændre dankortoplysninger: Det skal være slut med den besværlige procedure med ventetid og ekstra rejser for at ændre sine dankortoplysninger til sin tank-op aftale.
 5. Lavere afgift for glemt skifte-check ind: I dag opkræves en afgift på 50 kr. ved glemt check ind ved skift. Det forekommer ikke rimeligt, når kunden allerede har checket ind én gang.
 6. Mere tryghed om kundernes personfølsomme oplysninger: Det skal kommunikeres klarere, hvad data bruges til, og at rejsekort overholder alle gældende lovkrav og regler.
 7. Flere tank-op aftaler: Kunder med tank-op aftaler er de mest tilfredse, så andelen skal øges. Derudover skal kunderne informeres bedre om muligheden for at tilpasse tank-op aftalen efter rejsebehov.
 8. Bedre information om check ud under forsatte rejser: Det skal kommunikeres bedre, at man godt kan checke ud ”for en sikkerheds skyld”, hvis man ikke ved, hvordan man ønsker at rejse videre.
 9. Mere ud af Rejsekort Kundecenter: Bedre information om hvad RejsekortKundecenter kan hjælpe kunderne med og bedre svar til kunder, der retter henvendelse til Kundecenteret.
 10. Lettere procedure for ændring af rejsekort kundetype. Det skal være nemmere at ændre sit rejsekort fra f.eks. ung til personligt.”
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejsekortet er ikke altid billigst
Tony Werling, fhv. trafikinspektør, Kirkendrup, Odense
Benyttelsen af rejsekortet giver fortsat anledning til frustrationer.
Velkommen til debatten
 • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
 • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Danmark er for lille til vilde ulve

Christian Rabjerg Madsen
Ulven har skabt utryghed i Vestjylland, hvor eksperter fra Aarhus Universitet anbefaler, at børn ikke opholder sig alene i skove med ulve. Den utryghed skal vi tage alvorligt, og det er årsagen til, at ulven skal indfanges i Danmark.

Blog: Danmark undergraver demokratiet

Anders Vistisen
Regeringen hjælper Tyskland med at indføre spærregrænse til Europaparlamentsvalg.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her