Politik

Chauffør: Løkke sled min kollega op

En af V-formandens chauffører blev indlagt på en psykiatrisk afdeling efter seks måneders arbejde.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen sled på cirka et halvt år to chauffører op, og den ene af disse blev på grund af Løkke så fysisk og psykisk nedkørt, at han måtte indlægges på en psykiatrisk afdeling.

Det er påstanden i en ny bog om Lars Løkke Rasmussen, "LLR", der er forfattet af de to Berlingske-journalister Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog.

Jyllands-Posten er i besiddelse af bogen, der udkommer på mandag. I bogen beskrives bl.a. et forløb med to chauffører, der efter valgnederlaget i 2011 blev tilknyttet Venstre for at køre Lars Løkke Rasmussen rundt, da han ikke længere havde ministerbil med chauffør.

FAKTA: Her er Løkkes møgsager

Den første chauffør, den mangeårige internationale sekretær i partiet Venstre, Niels Kirkegaard, blev ifølge bogen i september 2011 bedt om at fragte partiets formand rundt i sin private bil.

Det fremgår, at Niels Kirkegaard, der ved siden af sit fuldtidsarbejde i partiet driver et landbrug og er major af reserven, i flere uger var chauffør for Lars Løkke Rasmussen, der blot skulle sende en sms, når han ville hentes et sted.

Cordsen: Bog vælter ikke Løkke

Arbejdet som chauffør ved siden af de andre forpligtelser blev dog hurtigt anstrengende for Niels Kirkegaard, der ofte måtte vente i bilen på V-formanden, der ikke var klar til det aftalte tidspunkt, ligesom han f.eks. spiste burger på bagsædet af den velholdte bil.

Det beskrives, at tiden med Lars Løkke Rasmussen på bagsædet i det hele taget ikke var nær så hyggelig, som Niels Kirkegaard husker sin tid som chauffør for Uffe Ellemann-Jensen 20 år tidligere.

Forhenværende international sekretær i Venstre, Niels Kirkegaard, bekræfter udlægningen af sin og nevøens tid som chauffør for Lars Løkke Rasmussen i bogen "LLR", der udkommer på mandag. Foto: Privat.

Jyllands-Posten har været i kontakt med Niels Kirkegaard, der bekræfter forløbet, som det er beskrevet i bogen "LLR", dog med den ene rettelse, at han kun fungerede som chauffør i tre dage - og ikke flere uger, som det fremgår af bogen - inden han på grund af sine forpligtelser i hæren måtte tage til Jylland og derfor ikke kunne køre rundt med Lars Løkke Rasmussen.

"Det kunne ikke hænge sammen. Det kunne ikke forenes med mine andre arbejdsopgaver," siger Niels Kirkegaard til Jyllands-Posten. Han ønsker ikke at kommentere forløbets detaljer men siger dog, at det er rigtigt, at tiderne tit skred for Lars Løkke Rasmussen, når han skulle hentes:

"Når man arbejder med toppolitikere, holder tiderne ikke. Det er en lovmæssighed, at tiderne skrider, så det var sådan set fair nok," siger Niels Kirkegaard.

Løkke frygter ikke portrætbog

Efter de få dage som chauffør for Lars Løkke Rasmussen - som Niels Kirkegaard fik kørepenge for - overtog hans nevø arbejdet. Nevøen er tidligere vognmand og var på daværende tidspunkt uden arbejde, så han var klar til at træde til.

Nevøen kom dog ifølge bogen også hurtigt til at sande, at det var hårdt arbejde at være chauffør for Lars Løkke Rasmussen. Det beskrives, hvordan ministerbiler som regel har to chauffører tilknyttet for at kunne klare de lange dage, men at Niels Kirkegaards nevø var ene om at passe arbejdet for Venstre-formanden i den nyindkøbte Skoda Superb.

Ofte skulle Lars Løkke Rasmussen hentes klokken 6.30 på sin privatadresse i Græsted, hvilket betød, at den nye chauffør skulle op klokken 5.30 for at nå det. Det var svært de dage, hvor han aftenen forinden var kommet hjem til sig selv ved 01-tiden efter en lang dag med Løkke, og efter kort tid i jobbet havde den nye chauffør arbejdsuger på over 80 timer.

Bog: Kristian Jensen spillede dobbeltspil om Løkkes formandspost

Ifølge bogen kom Lars Løkke Rasmussen stadig ofte for sent til de aftalte afhentninger, ligesom han angiveligt så fuldstændig igennem chaufføren og ikke talte med ham på andre tidspunkter, end når det praktiske omkring kørslen skulle ordnes.

Efter cirka seks måneder i arbejdet gik det galt for Niels Kirkegaards nevø. Det beskrives i bogen og bekræftes af Niels Kirkegaard, hvordan hans krop sagde fra på grund af stress og søvnmangel som følge af jobbet, og at han en dag må lade sig frivilligt indlægge på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Hvidovre med et sammenbrud. Her kom nevøen til at befinde sig i to uger, inden han kom hjem igen.

Et andet aspekt ved kørselsordningen, der blev oprettet til Lars Løkke Rasmussen efter valgnederlaget, er det skattetekniske, der også beskrives i bogen.

I bogen beskrives det, hvordan bilen som Venstre indkøbte til brug for formanden, i princippet stod til rådighed for chaufføren døgnet rundt, så han med kort varsel kunne hente Lars Løkke Rasmussen, hvilket betød, at chaufføren blev beskattet af den. Det betød, at han blev beskattet af omkring 7.000 kroner ekstra om måneden.

Lars Løkke Rasmussen blev ikke beskattet af bilen, der er ejet af Venstre.

I bogen "LLR", som Lars Løkke Rasmussen er blevet interviewet til, siger han bl.a. om det skattemæssige i kørselsordningen:

"På det tidspunkt havde jeg ikke af Venstre fået stillet en bil til rådighed til privat kørselsbrug. Jeg har min egen bil, en Opel Astra, det er en dejlig bil, og det er vores bil. Det er den, jeg bruger, når jeg er privat, handler ind og så videre. Jeg fik af Venstre stillet en kørselsordning til rådighed. En bil med chauffør, der hentede og bragte mig. Det er fuldstændig samme retningslinjer som med ministre. Jeg bragte det selv til ophør, da jeg senere flyttede til København. Bilen overgik fra bil med chauffør til firmabil, som jeg kan disponere over privat og derfor også beskattes af."

Det har lørdag ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen. Niels Kirkegaard er efterfølgende blevet fyret i Venstre som en del af en omorganisering i partiets organisation.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Venstres formand er kommet i modvind, fordi partiet har købt tøj til ham for 152.000 kr., en flyrejse til hans familie og betalt for rengøring efter rygning på et ikkeryger-hotelværelse. Løkke forsikrer at have betalt den skat, han skal.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Foto
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her