Annonce
Politik

Kim Kielsen vil også være ny Siumut-formand i Grønland

To personer har meldt sig på banen som formandskandidat for Siumut, efter at Aleqa Hammond har trukket sig.

Kim Kielsen, der i øjeblikket er fungerende regeringschef på Grønland, melder sig nu ikke overraskende på banen som formandskandidat for Siumut-partiet, efter at Aleqa Hammond onsdag trak sig som følge af en bilagssag.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.

Tidligere torsdag meldte partifællen Doris Jakobsen, der også sidder i Folketinget i Danmark, sig også som kandidat, og dermed er der i øjeblikket to i spil som ny formand for det nuværende regeringsparti.

- Der er brug for klare mål om, hvad Siumut vil med det grønlandske folk og samfund, og om landet skal udvikles som helhed efter en solidarisk tankegang, hvor alle mennesker bliver inddraget i beslutninger, uanset hvor i Grønland de bor, meddeler Kim Kielsen i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at han er blevet opfordret til at stille op af flere af partiets lokalafdelinger og tillidsrepræsentanter.

Siumut-formandskandidat klar til at forlade Folketinget

Grønlænderne skal til valg den 28. november, og inden da skal Siumut afholde en ekstraordinær generalforsamling for at finde en ny formand, men der er endnu ikke fastlagt en dato.

Den hidtidige Simut-formand, Aleqa Hammond, trak sig onsdag oven på flere dages stærkt pres fra flere sider, efter at det i sidste uge kom frem, at hun havde brugt mere end 100.000 kroner af det grønlandske selvstyres kasse til private formål.

Pengene er blandt andet gået til private flybilletter og hotelophold til hendes familie.

Kim Kielsen har tidligere været medlem af Grønlands Landsting, Inatsisartut, men har siden november sidste år været minister for miljø og natur.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden, var situation en helt anden, hvor opbakningen vaklede og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkligheden stået i EUs midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?

Blog: Kina vil skabe en kunstig måne  

Nauja Lynge
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen.
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her